liptak1 Creative Commons License 2016.05.13 0 0 21964

Szia, miután én is kínlódtam a keltetéssel ezt a könyvet (jobban mondva egy régebbi verzióját) megszereztem és át olvastam, sehol nem írja hogy nem lenne szabad többször forgatni, mindig a minimumot adta meg tehát gépi forgatás optimális ideje legalább 2 óra a kézi forgatás(ami nincs automatizálva) legalább 12 óra, viszont sehol nem olvastam hogy nem lehet többször így gondolom ha megoldható akkor nem igen árt nekik, most ez alapján vannak a keltetőben a tojások, és vegyesen, kacsa, fácán , tyúk,

egyébként a nálam kelt tojások hiába voltak vegyesen, még mindig a liba kelt a legjobb aránnyal, 5 tojásból 2 kelt ki egyben elhalt kettőben meg se indult a kelés. A kacsa tojásból egy se kelt a 10ből, tyúkból 50 ből 32 kettő (jobban mondva jelenleg ennyi él) a fácánokból 10 ből 5 kelt de mára ők is csak 4 maradtak. A feltört tojások aránya 10 ből 1-2 ben kezdődött meg a kelés a többi csak simán megmaradt. Mondjuk én elég sok bakit követtem el. Kevés volt a szellőztetés, nem tudtam mérni az optimális páratartalmat és mondjuk én forgatónak tituláltam hogy átfordítom napjában 2 szer a tojásokat(azóta már kiokosítottak hogy ettől ez még nem forgatós megoldás), de tanultam mást is , 20 tyúkomra 2 kakas jut mégse elég vagy nem megfelelő a kakasok intenzitása, a tyúk tojások kelési rátájáért nem csak én feleltem, időközben elült egy tyúkom, és alóla  is ilyen rossz kelési aránnyal keltek a csibék, 15 ből 5 kelt ki és kettő volt elhalva így gondolom rosszak a tojások 15 napnál nem tettem régebbit se a keltetőbe se a tyúk alá. Most az új berakást vegyesen tettem, kacsa tojást kértem mástól( szinte félvadon tartja őket még se győzi vágni annyira kelnek, a csibe tojásokat is több helyről szedtem össze, no meg az enyémekből is raktam be, mind megjelöltem melyiket honnan szedtem össze kíváncsi vagyok az eredményre.

Előzmény: japipapi (21961)