Petya79
2016.05.05
|
|
0 0
1187
|
Én a K&H Visa Classic + Raiffeisen OneCard párosra céloztam. Ezek közül a K&H-nál ingyenes az sms szolgáltatás, a Raiffeisennél viszont 400 Ft. Ha úgy adódna, hogy mindkét banknál megigénylem a hitelkártyát, akkor nekem elég, ha csak az egyik bank küld sms-t (a lényeg a fordulónapról történő figyelmeztetés lenne, nem az, hogy x vagy y bank küldi az sms-t). A K&H hitelkártyával (csak főkártya) elsősorban a számlákat és az időszakos vásárlásokat fizetném, a Raiffeisen kártyával (fő- és társkártya) meg a csoportos beszedési megbízást, és a mindennapos dolgokat.
Az Erste Joker kártya csak gondolatban merült fel, mint harmadik, amivel a patikában, ruházati üzletben, barkácsáruházban vásárolhatnánk. Az sms valóban ingyenes, viszont ezt a drága éves kártyadíjjal (fő- és társkártya), illetve zárlati díjjal kompenzálják (összesen 14160 Ft). Persze aki sokat költ a 4%-os kategóriákban (legalább 80-100 ezret havonta), annak megéri, de mi legfeljebb 30-45 ezret költünk ilyesmire havonta. A díjakat leszámítva ez éves szinten nullszaldó vagy legfeljebb 7,5 ezer Ft közötti pénzvisszatérítést jelentene. Racionálisan nézve ennyiért nem éri meg plusz kártyaként használni.
Önmagában nekem a Raiffeisen térítene vissza a legtöbbet. A K&H-val kiegészítve pedig lenne egy ingyenes sms-em a fordulónapról, plusz az egyéb vásárlásokra (ruházat, patika stb) időszaktól függetlenül 2% pénzvisszatérítés járna. |
Előzmény: zoknee (1183)
|
|