Törölt nick Creative Commons License 2016.05.04 0 0 606

"Nem csak arról van szó, hogy vallásosok (szted még így is túl sokan) vannak,  meg ateisták.  Az a bajom, hogy sikerült a hivatalos közgondolkodásból kiirtani az egyéb világok lehetőségét is.  Semmi melodráma."

Relatív, mert azért gyakorlatilag évezredek óta nem volt ilyen nyitott vallásilag és ideológiailag az európai társadalom, mint ma. És tudom, hogy ezzel ismétlem magam, de ez áll itt minden probléma mögött: nincs mit felmutatni az emberek meggyőzésére, ha a vizet borrá tudnád változtatni könnyebb lenne, addig viszont a kifogás lényegében annyi, hogy az emberek nincsenek hiszékeny baleknak nevelve és nincsenek indoktrinálva a te hited szerinti világképbe.

"Kedves, hogy így véded a todományt, de azért ne legyél már ennyire részrehajló!   Az atom- és hidrogénbombákon kívül az Ő lelkén száradnak a vegyi és biológiai fegyverek, az atomerőművek balesetei, a génmódosítások, az állatkisérletek, a földalatti atomrobbantások stb. Ne mossuk már a szerecsent fehérre. Felelősség - az már nem érdekli a tudóskákat annyira."

Mindaz a kár, amit felsoroltál már valószínűleg önmagában csak a penicillinnel ellensúlyozható. Csak hogy perspektívát adjunk a dolognak abban a kérdésben, hogy mennyi jót és rosszat ad a technológia.

De azért érdekes amit mondasz, de nem, nem kell a "tudományt" védenem, mert a tudomány nem ember, nem ideológia, nem politika és teljesen semleges. Természetesen mint ilyen bűnös se lehet (ha csak nem akarsz kollektív bűnösséget hirdetni a tudóstársadalommal szemben). Egyes emberek lehetnek felelősek ezért, vagy azért és nem élünk tökéletes világban így persze a felelősségre vonás nem történik meg sajnos sok esetben, viszont ilyen vak, céltalan vádaskodás szintén nem vezet semmire.

Továbbá MINDEN fegyvert a történelem során politikusok és katonák vetettek be, soha nem tudósok. A kovács hibája lenne, hogy mire használjuk a kést, tőrt, kardot?

Furcsa, hogy pont nekem kell rámutatnom, hogy alapvetően nem a tudományunkkal és a technológiánkkal van bajunk, hanem szellemi érettségünkkel (mind egyéni, mind társadalmi szinten). 

"Tudod te nagyon jól, hogy hidrogénnel hajtott autókra gondoltam, amikor a vizet említettem, de azért nem hagyod ki a ziccert... Kösz.  Csak azt ne mondd, hogy a hidrogénes dolog is fals, mert akkor én vonok le valamit..."

Nem tudhatom mire gondolsz, bocsánat hogy a rosszabbat feltételeztem, de mentségemre legyen szólva azért volt ennek előzménye a korábbiakban.

" Mit kellene írnom szted, amikor az ingás, vesszős keresésekre és találásokról tucatnyi könyvet írtak, többezer esetet rögzítve.  Ha nem hiszed, ne hidd. Csak ne okoskodj!"

A vámpírokról és a zoknimanókról is írtak tucatnyi könyvet.

"A betegségek eredetéről olvass el pár könyvet, mielőtt humorizálsz. Utóbb lehet hogy restelkedni fogsz bigottságod miatt. "

Ennél konkrétabb már nem is lehettél volna. Az érvelés lehengerlő, a bizonyítékaid súlya alatt omladozom...

Továbbra is mókás, hogy pont te ily vígan dobálózol a jelzőkkel. Azért nem szép dolog ezzel visszaélni. 

Előzmény: tivadar (596)