Petya79 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 373

Köszi! A 0 Ft-os készpénzfelvételi limit pont azért lenne jó, hogy még csak véletlenül se lehessen használni egy ATM-nél (mondjuk figyelmetlenségből a bankkártya helyett). Vagy ha minimum 1000 Ft-ra lehetne beállítani a limitet, az is jó, mert olyan kis összeget nem szoktunk felvenni.

A fix havi keretnél pedig arra céloztam, hogy a bank kérés nélkül ne változtassa a felhasználható keretet. Hallottam már olyan bankról, ahol valakinek a felhasználható keretét egy idő után a fizetésének 2/3-áról aztán a duplájára módosították.
A negyed éves visszatérítés max. összege - ahogy helloeverybody! is írta - valóban csak 10 ezer Ft (plusz ezen felül a partnerek kedvezménye, de ez nálam nem túl jelentős összeg lenne). Ez azért egy fontos szempont, mert ha levonom a 600 Ft-os havi díjat, akkor azt a cirka 2700 Ft/hó 'tiszta nyereséget' talán a Jokerrel is el tudnám érni.
Ennek tudatában a 800 Ft-os automatikus megbízás szolgáltatás végképp nem éri meg. Sőt, ha jól értelmezem a kondíciós listában olvasottakat, ez a szolgáltatás (keretfeltöltő szolgáltatás) pillanatnyilag 989 Ft.

"A visszatérítés napja a negyedévet követő hónap 26.-ka, nem választható."
Bocs, itt rosszul fogalmaztam! Nem a pénzvisszatérítésre, hanem az általam felhasznált hitel visszafizetésének napjára gondoltam. Annak az időpontja nem választható? (pl. a munkabér átutalását követő napokban)

Mindenesetre szerdán találkozom egy Erstés ügyintézővel, aki tájékoztat a Joker hitelkártyáról. Ha a Joker valamivel kevesebbet térít vissza, más tekintetben viszont kedvezőbb, esetleg "biztonságosabb", akkor azt választom. Utóbbinál a kártyadíj levásárolható, bár ez számomra még nem teljesen tiszta, hogy ezt hogyan értelmezik. Na mindegy,  majd kiderül, melyik éri meg jobban...vagy hogy egyáltalán megéri-e bármelyikkel foglalkozni. Mert ha csak 10-15 eFt-ot nyernék vele, akkor a lehetséges kockázatot is mérlegelve hagyom az egészet a fenébe.

Előzmény: Sarkany (368)