Petya79 Creative Commons License 2016.05.02 0 0 366

Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy részemről megvan a kellő pénzügyi fegyelem, így próbaképpen kihasználnám a hitelkártya használatból adódó előnyöket. Bár mivel nem vagyok nagy keresetű, és ebből kifolyólag nem is költök több százezret vagy milliót havonta, azért egyelőre vannak kétségeim afelől, hogy megéri-e egyáltalán belevágni.
Mivel az Ersténél vezetem a számlámat, így a legkézenfekvőbb az Erste Joker lett volna. A 4%-os pénzvisszatérítés elsőre egész csábító, de az én kártyás vásárlásaim nagy része nem ebbe a kategóriába tartozik.
Patikában havi 10-15 eFt-ot költünk, a tankolás mindössze 5-6 eFt/hó, a csoportos beszedési megbízás 54 eFt/hó, az egyéb rezsi 30-40 eFt (pillanatnyilag mind e-számla), és élelmiszerboltokban vagy hiperben úgy 80-100 eFt-ért vásárolunk. A többi jellemzően készpénzes vásárlás vagy webshop netbankos utalással.
Ha ezt veszem alapul, akkor nekem így elsőre az Erste Joker helyett jobban megérné a Raiffeisen OneCard. A kérdés csak annyi, hogy mennyire jelent hátrányt az, hogy nem a Raiffeisennél vezetem a számlámat (?).

Ami nekem fontos lenne, vagy kérdéses:
- beállítható-e 0Ft-os készpénzfelvételi limit
- maximalizált-e a havi pénzvisszatérítési keret
- mennyi a kártyadíj, illetve levásárolható-e
- mennyi a havidíj
- az alap szerződésben vagy nyilatkozattal fixen tartható-e a havi keret
- választható-e a visszatérítés időpontja
- mennyi a türelmi időszak
- van-e automatikus megbízás a hitelkártya tartozás rendezésére, és milyen szolgáltatási díjjal
- van-e sms egyenleg, vagy fordulónapi tájékozató sms-ben, és ennek milyen díja van

Van-e ezeken kívül még lényeges szempont?