"Jól értem én, hogy "természetfeletti" alatt olyan létezőket értesz, akik nem részei a természetnek? Vagy csak a látható világnak? Mert szerintem ilyenek nincsenek. Az Univerzum komplex."
A természetfeletti definíció szerint nem része a természetnek. Ami persze elég zavaros fogalom, de hát ezt találták ki az emberek.
Ha viszont része a természetnek adott dolog/jelenség, akkor vizsgálható, tesztelhető, bizonyítható.
"Nekem az is "nagyképűség", hogy a közgondolkodás, még csak feltételes módban sem engedi meg az "egyéb világok" létét, hatásait. Igaz, ha egy valamit megengedne, szétfeslene az egész, és akkor..."
Ne legyünk már ilyen melodramatikusak, még ma is többségben vannak a társadalomban a vallásosok (!) és akkor nem is beszéltünk az "egyéb" hívőkről. Ez tény - lásd KSH. Úgy teszel, mintha valami materialista pokolban élnénk... már vége a szocializmusnak (és ott is csak illúzió volt ez...)
"Na, de azért van feltalálói felelősség is, nem? Lsd. atom- és hidrogénbomba pl. Bezzeg a vizzel működő autó doksiját, azt titkolják, tűzzel-vassal."
Azon nagyon-nagyon-nagyon-nagyon ritka esetekről beszélünk, amikor közvetlenül fegyvert készítettek? (Hány milliomod része lehet ez a tudományos kutatásnak?) Persze, van felelősségük benne szerintem. Ugyanakkor az ő motivációjukat sem hiszem hogy rossz szándékú lett volna. Az atombomba például nagy jó példa, utólag könnyen vagyunk okosak, de akkoriban hogy gondolkodtak. Ha mi nem építjük meg és a másik igen mi lesz? A hidegháború még mindig jobb volt mint a pusztulás. És végül is nem a tudósok döntése volt az atombomba bevetése, nem rajtuk múlt, hogy relatíve "jóra" lett-e használva vagy sem.
Nehéz komolyan venni hogy mérnök lennél amikor "vízzel működő autóról" írsz... termodinamikailag minimum problémás...
"Nem tudom, honnan veszed, hogy "az összes ingás megbukott", sztem ez ordas hazugság. Keress utána (ne csak a tagadási oldalakon) mert magad hozod kínos helyzetbe!"
Nézd Tivadar, neked, mint az egyik legérzékenyebb fórumozó ezekben a berkekben különösen illene tartózkodnod attól, hogy a másikat ordas nagy hazugnak hívj! Mert ez itt nem rám nézve kínos...
"Mondok egy újat számodra: ezeket a képességeket nem szabad nyilvános tesztek alá vetni, mert ez egy szellemi kategória, az öncélú tesztek többnyire buknak. (Én is így jártam egyszer...)"
Nem mondtál újat számomra. Ez az örök kifogás arra, hogy miért buknak meg a teszteken. Mily kényelmes...
"Minden betegség (még a baleset is!) pszichoszmatikus, azaz mentális eredetű!"
Viszket a tenyerem, hogy menjen a metahalandzsák közé! :D