tivadar Creative Commons License 2016.04.26 0 0 590

Kezdeném a jóval, nekem úgy tűnik, mintha kissé közelednénk. Örülök, hogy nem vagy materialista, lehet, hogy ateista sem?   :))   Bár egy ilyen mondattal nem tudok mit kezdeni:  "Az, hogy nem hiszek a természetfelettiben nem azt jelenti, hogy tagadnám is."  Viszonzásul elárulom, hogy hasonlóan vagyok én is a természettudománnyal:  természetesen minden elismerésem a valódi felfedezéseké, a tudósok zömének őszinte elkötelezettségéé.   A fájdalmak csillapítása, a sebesültek megmentése, az orvosi ellátás, a felfedezések - ezek mind fontos és szükséges dolgok.  De mint minden témában, az abszolutizálás, a kizárólagosság, a nagyképű mindent-tudás rettentően visszataszító. S a technika vívmányait sem kellene túlértékelni, mert a kényelem, a hosszú élet, az élvezetek kiszolgálása - ha részleteiben megvizsgáljuk, nem tett, tesz feltétlen jót az embernek.

ad1./ Lehet, hogy igényesebb, de azért ma is  követ el lényeges hibákat.

ad.2-3./  Sebaj, vállalom.  Már mexoktam, hogy tudomány-fanokkal szemben mire számíthatok.

ad.4./  Attól még, hogy egyes ingások megbuktak egy teszten, attól még a dolog működik mások kezében (n.b. bárki kezében működhet, aki hisz benne). S nem azért mert valakinek vélt, vagy valós "természetfeletti" képessége van. Nem varázslásról van szó, ez az emberi lélek képessége, hogy a megtörtént valóságot képes kijelezni a mindenhol jelenlévő rezgés által. (De mint mondtam, nem kívánok tanfolyamot nyitni.)

- A rák akkor gyógyítható, ha a lélek feladja azt a belső döntését, hogy befejezi ezt az inkarnációját. Hogy ez a saját döntése, vagy a hite az kezelésben, gyógyszerben, orvosában stb. ez legyen az ő titka. Ha nincs ilyen döntés, az ember meg fog halni.

Utánanéztem: korreláció bizonyos dolgok összefüggése, egyszerre történő megjelenése.  Ebből következtet a világ tévesen, hogy a baktérium meg a vírus okozza a betegséget és a halált. De nem. Ők csak takarítanak...  (A kauzalitás az oksági összefüggés  -  van itt is, csak fordított.)

- Ha megadom a forrást, akkor jobban elhiszed? Ugye nem?  Akkor minek fárasszam magam?  ;-))

ad.7./    Én spec. nem hiszek a véletlenben,és a természetfelettiben sem. Abban hiszek,  hogy végtelen Szellemi Hierarchia, melynek mi is részei vagyunk (pillanatnyilag sűrű, fizikai, földi létezésben) olyan tökéletes Rendet hozott létre, amiben az ún. véletlennek (vagyis a történések szabályozatlan lefolyásának) egyszerűen nincs helye.  A dobókocka hasonlat azért nem analóg, mert már a kézből való indítás minőségénél,  az asztal súrlódási tényezőjénél, s a kocka kidolgozásánál már eldőlt a kérdés. Csak mi, a dobók erről mit sem tudunk - nem véljük, hogy mi lesz felül.   Sztem semmi nem véletlen. (az se, hogy mi itt vitatkozunk  ;))   ).

Előzmény: Törölt nick (589)