gomba2008 Creative Commons License 2016.04.26 0 1 339

Ha tudtam volna fixen tartani a 25-30 fokos talajhőmérsékletet, kikeltek volna, de sajna idén új akváriumvilágítást vettünk, és ennek nem lapos a teteje. :)

Egyébként meg ezek tök hülyék, nem olvassák a szakirodalmat. 17 fokos napok óta a talaj az edényekben. Hideg van a lakásban is, már a fűtést is bekapcsoltam 2 napja. Tehát tegnap estére kikelt egy csokis habanerom! Komolyan nem értem!

A baj nem az hogy kikelt, hanem az, hogy idebent. Majd kezdhetem  a sakkozást a kiszokatással. A többi bent keltetett palántát megégettem a napon. Egyszerűen megégtek, és kész. Többen eleve odakint keltek ki, azokkal semmi baj. Hurcolászom őket is most még, de már eleve edzettek. 

Azért maradt ami jó eséllyel felnő majd, és most kelnek csőstül a reaperek.  A harmadik vetésből. Egy hét alatt szinte, és még meleg sincs. Ki érti ezt???

Ami még érdekesség. Ezek a saját magjaim, amikből neked is küldtem. A rendelt magok sokkal lassabban kelnek. Nálam legalábbis. 

Mindegy, most már marad az előre menekülés, ezekből idén már úgysem lesz szüret, marad az átteleltetés. Hogy hol, azt még nem tudom. 

Viszont a kitelelt repaeren lesz talán idén. 

Előzmény: emendasajt (338)