Jelentem, írtam róla az imént egy emailt. Egy füst alatt hozzácsaptam a szintén pontatlan csokitojásukat is (amit szintén jeleztem már itt korábban), mert nem a Cadbury csinálta az elsőt.
Nem tudom, miért jó ez a párhuzamos ügyintézés, csak végtelenül túlbonyolítottá tesz mindent. (Leírtam benne ezt is.) Tegyük fel, hogy valami okból hat embernek is szemet szúr a Fry-kérdés. Elég szövevényes története van a gyárnak, ha hatan hat különböző kérdést fogalmaznak meg, vajon hatszor fogják javítani? Lehetne kérdés Joseph Fry születése és akkor még helyes is az 1728. Lehet kérdés a gyár alapítása, a táblás csoki, az árusítás, a Churchman-szabadalom.. igen sokféle módon lehetne ebből jó kérdést csinálni. Itt ez a fórum ahol mindez nyilvánosan összefuthatna, mindenki elmondhatná a véleményét, hozzátehetné a saját forrásait. Ez egy remek hely arra, hogy közösen kiszűrjük a pontatlanságokat, pongyolaságokat, tévedéseket. Nekem már az is szúrja a szemem, hogy egy javítást "Mikor" kérdőszóval kezdene az illető, az eredetileg még egyértelmű "Melyik évben" helyett (ezt is beleírtam). Ehelyett egymás mellett elprivátolgatunk és csak a káosz fokozódik :(
Ha például lett volna érdemi egyeztetés, időben szólhattunk volna ennél a kérdésnél is, hogy egy kérdést kérdőszóval kezdünk, a megválaszolás szempontjából lényegtelen forrást a kérdés végére illesztjük, mert hát a tippidő kincs: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136414441&t=9214835 De mint tudjuk már az is óriási dolog, hogy végre legalább nem hülyeség és nincs klónja eltérő válasszal :)
Most meg az a helyzet, hogy van egy kérdés amiben szerepel Fry, Anglia meg a csoki. Lehetne vitatkozni azon, miféle kérdést látnánk a játékban szívesen. Szerintem például születések és halálok tömegével szerepelnek már enélkül is, épp elég unalmas. Megkereshetnénk, mitől is fontos vagy jelentős a Fry-cég, kialakulhatna konszenzus egy mindenki által szívesen látott és pontos kérdésről. Ehelyett egymás mellett ellevelezgetünk. Attól, hogy nekem a Fry-történetből a táblás csoki piacra dobása a legszimpatikusabb még nem biztos, hogy ezzel mindenki egyetért.
Arról nem is szólva hány benézés, nem-is-hibás-az-a-kérdés, vagy félreértés már csírájában megoldódna itt helyben, mindenféle munkaigényes üzemeltetői beavatkozás nélkül. Mindez itt ráadásul nyomon követhető, visszakereshetők a források, észrevételek, minden. Egy későbbi reklamálónak nem egyszerűbb belinkelni az egész előzményt, mint mindent ezredszer is újra elmagyarázni?
Jó, már az is hatalmas fejlődés, hogy egyáltalán méltóztatnak foglalkozni a hibákkal, inkább örülök :)