Törölt nick Creative Commons License 2016.04.24 0 1 582

"Nem bírod ki, hogy minden második sorodba ne csempésszél be egy kis lekezelő fölényességet... Jelzem nincs bennem sértődés, ez továbbra is csak téged minősít."

Pedig esküszöm igyekeztem a lehető legkevesebb érzelmet vinni bele! De nézd, a helyzet az, hogy nem véletlen érzel így. Szépen objektíven rámutattam, hogy érzelmi alapokon érvelsz és olyan témákról nyilvánítasz sarkos, elítélő véleményt, amiről csekély és hibás ismereteid vannak. Itt nem az történt, hogy én fölényeskedő és lekezelő lennék, hanem hogy te arrogáns kijelentéseket tettél értékelhető tartalom nélkül és amikor ezt pontról pontra cáfoltam, érvekkel és ismeretekkel, rámutatva a hibáidra ezt fölényeskedésként érezted. És most jön a valóban lekezelő fölényeskedés: igen, a beszélgetésünk világosan rámutatott, hogy intellektuálisan magasabb szinten állok. És ennek nem az az oka, hogy okosabb lennék, vagy többet tudnék (és lehet hogy nem is vagyok okosabb és nem is tudok többet), hanem pusztán az, hogy nem osztom az észt olyasmiről, amiről nem tudok eleget. Biztos vagyok benne, hogy van amiben te tudsz nálam sokkal többet, de én nem hozom magam intellektuálisan megalázó helyzetbe.

"Most lehetne egy olyat játszani, hogy minden érvelésedet visszafordítom rád, de nem teszem. Legyen neked a tudományos lelked szerint!"

Vitatrükkök és kitérés helyett megpróbálhatsz érvelni, vagy elismerni a hibáidat. Ez a két tisztes út.

"A vitát a továbbiakban értelmetlennek tartom, mivel neked egy sereg "egyéb" ismereted nincs meg, amit én nem kívánok neked itt pótolni."

Azt azért be kell látnod, hogy bemondásra senki nem fogja senki elhinni, hogy mekkora nagy és mély ismereteknek van birtokában. Belemarsz másokba és aztán megfutamodsz a kihívás elől.

"De azért tudd, hogy semmiben nem tudtál megingatni, ezzel a fennsőbbrendű, kioktató szöveggel, sőt megerősítettél, hogy jó úton járok.   ;-))"

Ironikus, hogy mennyire nem veszed észre közben hogy olyan dolgokkal vádolsz engem, amik rád is legalább annyira igazak.

Egyébként pedig nem attól lesz valakinek igaza, hogy kevésbé seggfej, mint a másik. ;)

Az tény, hogy az a nagyon kevéske érved is ami volt hibásnak bizonyult, további érvekre nem voltál hajlandó, ismét csak játszod a sértettet (miközben kijelented, hogy nem is sértődtél meg...) és csücsülsz az általad vizionált erkölcsi magas lovon.

Nézd, én készséggel elismerem, hogy olykor tudok nagyképű lenni, illetve olykor minden ártó szándék és fölényeskedés, nagyképűség nélkül egyszerűen nyers vagyok, nem vonom cukormázba amit írok, mert úgy érzem hogy felnőttek közt ez nem feltétlenül szükséges és szóljanak az érvek. Rám is lehet mondogatni ezt-azt, de legyen meg az alapja, és mindenekelőtt: ne erre koncentráljunk, hanem érveljünk, információt adjunk egymásnak. Te ebben abszolút nem vagy társ.

Egyébként azért egy homályos elképzelésem van a te "tudásodról", amit emlegetsz ugyan, de tanúbizonyságát nem adod. Még ha mindenben amiben hiszel igazad is lenne, akkor is szükséges az ellenvélemények, vagy a tieddel ütköző elképzelések legalább minimális ismerete ahhoz, hogy érdemben tudjad kritizálni. Különben csak egyszerűen fikázás lesz az egész és ráadásul nagyon kontraproduktív módon.

Azt ne felejtsd el, hogy a negatív hangnemet te kezdeményezted. Csak a saját szemedben a gerendát se vetted észre közben...

Ez a Tivadar...:

"A sok lesöprésen túl azonban nem olvastam itt egyetlen nyugodt hangú, értelmes, meggyőző és világosan összefoglaló írást, hogy akkor hát..."

...rászólhatna erre a Tivadarra:

"A vitát a továbbiakban értelmetlennek tartom, mivel neked egy sereg "egyéb" ismereted nincs meg, amit én nem kívánok neked itt pótolni"

"A kis szilícium szemecske felemelte a kis fejét a porból és beindult? És honnan volt a por, meg a szilícium?   S melyik tudóska volt jelen az indulásnál, hogy ilyen magabiztosan seper minden mást lefele az asztalról?  Dehát ezt nem tudhatjuk ugyi, egy dolog biztos csak, hogy semmi nem úgy van, ahogy a vajákosok mondják... Pedig jó volna, ha ez a sok tudóska végre színt vallana - csak úgy, magától, nem a hívők ellenében."

Konkrét kérdéseid vannak? Vagy megelégszel mindennek az elméletével - lehetőleg pár sorban összefoglalva? :)

Vannak tudományos topikok a fórumon, ha valóban szeretnél ismeretekre szert tenni ott lehet kérdezni. Talán még jobb alternatíva, ha saját magad kezdeményezed a dolgot és elkezdesz olvasni a témákról, amelyek érdekelnek. Egy dologra készülj fel: nem minden válasz lesz könnyen érthető és rövid. A világ bizony ilyen, akik egyszerű válaszokat akarnak a természet működéséről azok a valláshoz fordulnak, akik az igazságot keresik azok a tudományokhoz fordulnak.

Előzmény: tivadar (579)