zsuzsi530 Creative Commons License 2016.04.24 0 1 53316

Szia! Talán az én esetem egy kis bizakodásra adhat okot ezzel a betegséggel kapcsolatban: én tavaly tavasszal tapasztaltam először ilyen tünetet kb. 5-6 kizárólag fiatal ősszel beszerzett rózsatövön (egyik sem a Holland cégtől származott, sőt akkor még nem is volt tőlük egy tő sem a kertemben). Levágtam a  beteg részeket és a férjem atkaölős permetezést alkalmazott (utána olvastunk) és ezek a tövek azóta gyönyörűek, teljesen kiheverték a fertőzést idén sem látok rajtuk semmiféle tünetet, tele vannak bimbóval. Idén tavasszal rendeltem én is Hollandiából 20 db rózsát,mindegyik hajt már, többön bimbó is van de eddig ilyen tünetet egyiken sem tapasztaltam, viszont néhány rózsán amit tavaly ősszel vásároltam itthon több helyről is, igen. Sőt egy fiatal kajszibarack fám fiatal hajtásvégein is ami kb. 100 m-re van a rózsakertemtől, épület is van köztük. Ismét permeteztünk, levágtuk a beteg részeket, és természetesen megsemmisítettük, valamint fertőtlenítettük a vágószerszámokat tömény alkoholos vattával. Remélem helyrejönnek! Ne legyen igazam, de az a gyanúm hogy sajnos máshol is fel fogja ütni a fejét ez a fertőzés :(

Előzmény: Törölt nick (53313)