Törölt nick Creative Commons License 2016.04.22 0 1 577

"1.  Sosem állítottam, hogy biológiatudós lennék, nem tudom melyik láncszem hiányzik pontosan. De az biztos számomra, hogy az a láncszem, amely bebizonyítja a majom és az ember közvetlen folyamatosságát, az sosem lesz meg, mert nincs."

Tehát azt sem tudod, hogy mi az ami hiányzik, de hogy hiányzik az biztos... a kijelentésed forrása maga a tudatlanság. (Egyébként a majom és ember közti kapcsolatról rengeteg láncszemünk van.)

"2. Ahogy azt is elutasítom, hogy az ember = állat, bárki is állítja."

Érzelmi alapú érvelés. A helyzet az, hogy a valóság független attól, hogy neked az tetszik-e vagy sem. 

"3.  Ha elismered, hogy a majom nem ember, (és a legközelebb áll az emberhez) akkor az kizárja, hogy az ember állat legyen!  Nem zavar ez az ellentmondás? "

Nem, mert nem ellentmondás. Az ember egy faj, a majom egy alrend, amiben több majom faj is tartozik, két külön kategória. És mindkét kategória a főemlősök rendjébe tartozik.

"4.  Én nem "ellenzem" az evoluciót, (ez butaság, még a feltevése is!), csak a teremtés részének tekintem. Vagyis, az az erő, ami az univerzumot tervezte, uaz "tervezte bele" az evolúciót is. Ennyi."

Érdekes, mert Darwint teljesen elutasítottad, ahogy az ember kapcsolatát a többi főemlőssel is. Akkor hát miféle evolúció az, amit te is elfogadsz?

"5.  Az ezzel  a gond, hogy a te-fajta világnézetűek az én tudásommal, intuícióimmal, ismeretanyagommal nem tudtok mit kezdeni, ezért degradáljátok. Számotokra ez nincs, tehát legegyszerűbb semmisnek tekinteni. Ez megy "nagyban" is.  Engedd meg, hogy én ezt ne minősítsem, de van erről véleményem. "

Egyelőre beszélgetésünk során semmiféle tudásnak nem adtad tanúbizonyságát, a tudatlanságaidra pedig rámutattam. Ugyan szerintem elég komoly hiányosság, ha valakinek nincsenek meg a középiskolás szintű természettudományos ismeretei sem (ezt nem sértésnek szánom, de ez az igazság), de talán még szomorúbb, hogy azért az észt osztod arról és elítéled azt, amit egyáltalán nem értesz. Tudod attól függetlenül, hogy nem értesz valamivel egyet és/vagy nem hiszel benne, még lehet hogy érdemes megismerni és megérteni azt. Ha legalább eddig eljutnál....

"Ha akarnál érteni egy hangyatojásnyit a "tudomány" feletti dolgokból, akkor érezhetnéd ennek a súlyát. És nem azért mintha az állatok lebecsülendők lennének."

Pedig a legmélyén pontosan ez áll mögötte. Az állatok lenézése és a fantázia az ember nagyszerűségéről.

"Ez azonban egy valifili topic, ahol az ember lényegéről beszélgetünk. Sztem méltatlan ezt ilyen száraz logikai síkra terelni."

Ez azért nagyon-nagyon szomorú. Ha annyi igény nincs bennünk, hogy valamiféle logika legyen abban amit mondunk, akkor egyáltalán hogy akarunk itt bármiféle eredményre jutni? Ha nincs semmiféle kritérium, hisz bármi logikátlanság mehet, akkor csak badarságokra juthatunk.

"Nagyon rossz a véleményem ezekről a "tudományos elméletekről".  Nem az igazságot keresik, hanem az előfeltevéseik bizonyítását minden áron."

A számtalan hatalmas paradigmaváltás kiválóan mutatja, hogy ez nem igaz. Ami azt illeti a korábban felhozott evolúció is ilyen, milyen rettenetes nagy társadalmi ellenállásnak volt kitéve, mégis átment a rostán. Miért? Mert az elmélet helyes.

"A kérdésnek mindig arra kellene irányulnia, hogy jobb az egész emberiségnek. Az nem eredmény, hogy egyre kevesebb kézbe kerül a világ-vagyon egyre nagyobb százaléka."

Ez hogy jön a természettudományokhoz? Ez gazdaságpolitikai kérdés...

"A "tudomány" állandóan büszkélkedik, egyre nagyobb hangsúly van az anyagon, és nulla százalék a nem látható tartományok irányában.  Az orvosok nagyobb része csakis tüneteket kezel, de nem az egész embert, a holisztikus gyógyászatot zömében tagadják"

No és? Milliószám vannak "szakemberek" akik a mindenféle ún. alternatív gyógyászatot űzik. A sok meditáció, testkontroll, kristályenergia, imádkozás mind szabad tevékenység. Évezredek óta, és bizony évezredek óta nincs semmiféle felmutatott eredmény. És akkor azt az iszonyatosan vékony emberréteget fikázzák, akik olyan kutatásokat végeznek amik valós eredményt hoznak... ez gonosz irigység, semmi más. 

"Ám nekem senki nem fogja bebizonyítani, hogy a tudomány fogja megmenteni ezt a világot. Pedig ez lett volna a dolga.  Ehelyett sokat rontott rajta..."

A tudomány nem "menti meg" a világot, csak jobbá teszi. És igen: a világ jobb a tudomány vívmányainak köszönhetően, bármiféle objektíven mérhető mércével nézve az. Persze ahhoz kell bizonyos fokú érzelmi és értelmi intelligencia, hogy képesek legyünk elszakadni a magunk kis elfogult nézőpontjától.

Előzmény: tivadar (549)