Darázs szerencsére eddig még nem volt nálunk, itt inkább a torkos madarak okoznak problémát!
Seregély és egyéb madarak ellen nem tudtok valami tuti megoldást? Az a helyzet, hogy felettünk egy meredek hegy húzódik telis-tele nagy lombozatú fákkal. Na már most ezek a rafinált madarok onnan a fedezékből támadnak lesből és nem igazán kímélik az édes szőlőszemeket. Pedig még valamilyen ragadozó madarunk (sas vagy ölyv) is van, amik rendszeresen a légterünkben portyáznak, ennek ellenére tavaly már komoly kárunk keletkezett a seregélyek falánkságából...:(
Akkor én valamit biztosan félreértettem korábbi írásodból, mert 1-3 ezer litert megcélozva valóban nem olyan hatalmas gazdaságra gondoltál. Sejtésem szerint így a rendes munkátokat sem adnátok fel, nem teljes főállásban lennél szőlősgazda, mert ennyi értékesítéséből megélni aligha lehet...
Én sem szeretem az ilyen előítéleteket, hiszen „puding próbája az evés" várjuk ki a végeredményt! Miért ne lehetne a meleg, legtöbb napsütötte órákkal rendelkező Alföldön is finom, minőségi bort készíteni?! Már megint a nem hozzáértés...:(