Lakótelepi_kertész Creative Commons License 2016.04.21 0 0 1845

Köszönöm a válaszod!

Elég sok mindent megtudtam így a mai napon. :) Még ezt a levélen nem tapasztaltam, már négy éve van itt a szőlőm. Így reménykedem, hogy akár össze is jöhet a dolog. Bár ahogy olvasom az még nem garancia, ha eddig nem volt még jöhet ilyen rovar errefelé is. :( Ettől függetlenül a dézsásba is beleköltözhet és elég nagy rá az esély, hogy akkor gyorsan elkampecol a növény.

Végül is, ahogy olvaslak a direkt termőket is károsíthatja, csak lehet, hogy nem annyira látványos és nem kampec a vége. Lehet, hogy sokban függ a gyökeresedés mértékétől is, ha el is rágja akkor ha gyorsan visszapótolja és gyors a fejlődése, lehet, hogy kiheveri...

Ezen szőlőmet többen is megnézték már mindenki azt mondja, hogy direkt termő, de még mivel nem láttam teljes érettségben, így sem a színét sem az ízét nem tudom, de nagyon hajaz a Noahra a levél és a kezdeti fejlődése révén. Idén viszont nagyon korán beindult, bár tavaly is, nem tudom, ezek az általad írottak is ilyen koraiak lennének-e (bár ez lehet, hogy az elhelyezés függvénye is) Idén nem olyan kis fürtök ígérkeznek, elég megtermett nagy fürtöknek nézem, biztosan nagyobbak, mint tavaly. Itt vannak még az enyémről tavalyi képek:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=138491847&t=9108176

Előzmény: Maci_P (1843)