Lakótelepi_kertész Creative Commons License 2016.04.21 0 0 1836

Köszönöm, de a postán nem hiszem, hogy átvészelnék a meleget... Inkább majd jövőre beszéljük meg, majd jelentkezem! Csak idén találtam ezen topikra, azaz pár nappal ezelőtt, és most jutott az eszembe a szőlőm beoltása, igaz ez is annak a függvénye, hogy milyen fajta lesz, mivel ezen töveket, itt a lakótelepen már 4 éve gondozom és nevelem, de tavaly sem tudtam még belőle kóstolót szedni magamnak a rigók miatt (a 12 db fürtből), és nem tudom a fajtáját sem, mivel egy ismeretlen tulajdonos kertből (egy lugasról) kilógó kisebb ágrész dugványozásából 3 darab 2 nóduszos ágáról lett szaporítva. Tavaly készítettem viszont 3 db Othello dugványt. Kinézetre mindkettőnek ugyanolyan a levélzete, kihajtáskor mindkettő pirosas levélszínezetű volt a hajtás végén. Így az is lehet, hogy ez a régebbi 3 tő is az. (Az Othellot én gondolom Othellonak, mivel ez is egy elhagyatott területről származik, igaz ezt a szőlőt módomban állt meg is kóstolni, elválik a héja a belseje zselés állagú és az íz is olyan Othellos ízű, de az is elképzelhető, hogy más fajta lesz. Lehet, hogy elmegyek arrafelé ott láttam egy másik szőlőfajtát is, az kissé másabb levélformájú volt... Majd felteszek képet, itt vagy a szőlősben...

Előzmény: Ali-bá (1824)