Kezd az az érzésem lenni, hogy ma mondtok valamit, akkor te direkt az ellenkezőjét...
Direkt semmiképp. Max azért, mert nem értek egyet. Két oldala van az éremnek. Plusz még egy éle is :)
De a Doberdót decentrumnak nevezni, hát ez egy akkora hülyeség!
Akkor rossz szót használtam. Olyan végállomásra céloztam, ahol van forgalomirányító. Mellesleg a Doberdó utca egy ékes példája annak, hogy lehet elcseszni egy jó végállomást. A szolgáltatóváltásig a legtöbb viszonylat onnan indult. A 31-32-nek külön megálló kellett, annyira sokan várták a buszokat. Biztos nem kell részleteznem, pár éve volt, biztos emlékszel rá. Utána annyi hülye intézkedést hoztak, hogy az utasok inkább elkerülik. Ellentétben pl. az Attila térrel, ami egyszerűen elvesztette a funkcióját. A Doberdó ma is lehetne az egyik legjobb átszállópont, ha nem kúrják el.
Kezdték azzal, hogy kiszedték a 28-ast, a Dobozi fele igyekvők gyalogolhattak a Böszörményi út irányába. Utána kivitték a 24-est is; áttették egy szomszédos utcára, ahol most tíz perces késéseket szed össze egy rosszul programozott lámpa miatt. Zseniális.
A 15-ös útvonalát a lehető legjobban tönkretették. Lehet, van némi 28-as pótlási szándék is a Böszörményi út felé közlekedésnek, de a későbbi útvonal miatt felesleges.
A 10-es meghosszabbítása miatt borult az addigi ütemes, könnyen megjegyezhető indulási idő.
Behozták a 11-est, nagyrészt dísznek, kis részt 10A pótlónak a Vezér utca felé.
Ott van a 23-23Y egy semmirevaló, kiszámíthatatlan, megjegyezhetetlen menetrenddel.
A munkanapi legnagyobb csúcsidőben én is rendszeresen járok a 23-assal, pont azért mert még akkor is kong az ürességtől és ez nekem nagyon kényelmes.
A 23-23Y átlényegült egyetemi járattá, valóban leginkább órarendi váltáskor van rajta nagyobb forgalom. De akkor legalább tényleg van. A Füredi út és a Campus között sokszor már állóhelyet is vadászni kell, ami nagy szó ahhoz képest, hogy általában a vezetővel együtt vannak rajta öten. A 11-23 csoportnak leginkább egy hard reset kellene, és helyreállítani a szolgáltatóváltás előtti állapotot.
Aki döntéshozó meg akarja szüntetni, az az állását is kockáztatná vele, ezért marad.
Ez nagyon nagy túlzás az előzményeket figyelembe véve. És mint mondtam, ez semmiben nem korlátozza a buszt. Annak sincs semmi akadálya, hogy a 3-assal vagy az 5-össel teljesen megegyező buszvonalat közlekedtessenek. Már írtam, de a régi 24-es majdnem ez volt.
A lámpaprogramozás tényleg rossz, de ezen egyrészt lehet változtatni, másrészt mi köze van a kereszt irányú közlekedéshez?
ugyanaz az elv érvényesül, mint amikor én kocsival inkább kerülök a Derék utca felé, ha a Kossuth utca irányába közlekedek, minthogy 20 percig araszoljak a Kishegyesin. Az utas ugyanúgy nem szereti a dugóban állást; inkább választ olyan viszonylatot, ami kerül, de átszállással hamarabb hazajut. 15+2 az Újkert és a Csapó utca között, példának okáért.
A trolik északi vége is csúcsidőben is konganak az ürességtől, de a délebbi részen rendkívül kihasználtak. És a nagyon egyenlőtlen kihasználtság az egyik legrosszabb tulajdonság egy viszonyaltnál.
Tény. Ezért hülyeség ott hagyni a temetőnél a végállomást. Önjáró üzemben érinthetné az Augusztát, és máris nem kell bohóckodni a 22Y-24Y-vel. Anélkül is rájár a ród a 22-24-re.
A 40-esek a Nagyállomáson mindig megtelnek, mert az egy ténylegesen forgalmas átszállópont.
A micsodák??? :o
És az sem ritka, hogy a teljes 23Y két utas kedvéért megy a Doberdó - Vámospércsi között.
Aranyba kéne önteni jó vastagon, aki kitalálta a Vámospércsi útig való közlekedést. Már a Veres Péterre is felesleges ennyi viszonylat. Arról nem is beszélve, hogy az István úttal toltak ki leginkább ezzel, mivel a 45-ösnek lett egy vállalhatatlan menetrendje. Mióta a 25-25Y Vincelléres, már igazán átgondolhatták volna a 45-öst, mert ebben a formában felesleges. De ettől az István útra kellene rendes közlekedés.
A vezetők pisilése miatt rengeteg jármű km-t feláldoznak, a Doberdóra beforgatásra, míg máshol sokkal jobb helye lenne ennek a járműkm-nek.
A Derék utcán sokkal rosszabb a helyzet - mármint a Jégcsarnok fordulónál. Ott ezt eleve üresen teszik meg, és a 19-esre csak emiatt kell plusz jármű.