Köszönöm a tájékoztató árat - azért még továbbra is kiváncsian várok másoktól is infót - ezek szerint teljesen reális a 4-500 forintosra beárazott termelői bor értékesítése. Meg amúgy is szerintem a piac diktálja az árakat. A fehér muskotályos borunkból pl. már nincs is eladásra, igaz nem volt sok, de mind elfogyott. Na ez így nem teljesen igaz, mert magunknak azért tartalékoltunk a nyár esti borozgatásokhoz...:)
Én próbálok a minél jobb minőségre törekedni, több-kevesebb sikerrel, de ezt sem azért, hogy utána még drágábbért tudjam majd eladni a borkedvelő embereknek, sokkal inkább azért, hogy kapjak egy-egy elismerő bíztatást: „ez igen fiam, ez aztán finom nedű..."
Az alapot hogy érted, az mennyiben különbözik a minőségtől? Mit csinálsz ott máshogyan?
Vagy egyszerűen csak a szőlő fajtán múlik? Nagyon érdekelne...
Az biztos, ahogy te is céloztál rá, az alapszabály, hogy a mennyiség nem mehet a minőség rovására. Sajnos sokan ennek ellenkezőjét vallják, mert ugye mindent az anyagi haszonszerzés érdekében...:(
A cukor hozzáadása úgy tűnik eléggé kényes egy téma. Nyílvánvaló, hogy törvényesen ezt nem is szabadna, mert mondják a bor ne a cukortól legyen édes és az alkoholtartalmat se befolyásoljuk ezzel!!! Én is beleestem ebbe a hibába, de pusztán naivitásból. Megszoktam, hogy korábban a szüleim is így tettek, ezt láttam gyerekként, így megmaradt bennem. Szegények már nem élnek, így nem tudom a miérteket... A fórumon bizony mindenki lebeszélt erről, ezért idén 100%-os cukormentes bort szeretnék készíteni. Meg amúgy is az volt a tapasztalat, hogy a száraz borokra van nagyobb kereslet...