Banndyta1018 Creative Commons License 2016.04.12 0 0 290

Érdeklődni szeretnék, hogy az ország különböző részein mennyiért mennek a házi borok magán értékesítései?

Ti honnan vagytok amúgy kedves hozzászólók?

Tegnap ugyanis egy ismerősöm ledöbbent, hogy 400 Ft-ért adom a borok literjét. Állítja ő már 300 Ft-ért minőségi, finom házibort vesz, ennyiért igyam meg én magam. ŐRÜLET!!! Tudja ő egyáltalán mi verejték van abban a pohár borban mire odáig eljutunk??? Megjegyzem a hegyen mások 500 Ft-ért kínálják, de hát ők már rutinosak én meg kezdő vagyok. Bár aki szerint tablettából csinál olyan bort aminél nem érzek különkséget mégis mit várjak?! SZÁNALOM...

Amúgy nem a pénzért, nem megélhetési szándékkal csináljuk, hanem a természet szeretete, egy szépen rendezett szőlősor szemet gyönyörködtető látványa az, ami motivál bennünket...:) - az csak velejárója, hogy értékesítjük a felesleget!

Én a Dunántúl középső részén, a Bakonyban lakom, a hozzánk egészen közel eső, biztosan sokak által ismert Somló borvidék környékén próbálkozunk, de ez nem Somlai, mi egy kevésbé ismert aprónyi kis szőlőt termelő hegyen a szőci hegyen...