> Hogyan lehet megoldani egy project állandó működését egész nap, úgy hogy nem kapcsolok be számítógépet ?
Ez egyszerű: Nem kapcsolsz be számítógépet.
> Arra gondolok, pl ha van szenzorom, akkor #include -nál a library-t gépről tölti be usb-n keresztül, nem ?
Nem. Ajánlott irodalom: C és C++ fordító működése, lib-ek importálása.
> Lényeg h mobilizálni szeretném , hogy ne kelljen állandó pc kapcsolat?!?!?!
Nem kell.
> Erre való az sd-kártyás megoldás ?
Nem. Az SD kártya az plusz háttértér. Ajánlott irodalom: Számítógépek elvi felépítése, majd utána mikrokontrollerek felépítése, működése.
A mikrokontroller ugyanis egy KOMPLETT számítógép. Van benne processzor, háttértár, munkamemória, stb.
> Mit jelent a bootloader égetése ?
Szerintem erre térjünk vissza később. :-)
> Teljes mértékben kezdő vagyok,
Nem is olyan rég én is az voltam. ;-) Ha sokat olvasol, és sok mindent kipróbálsz, akkor ez az állapot hamar elmúlik.
> 2 hete még nem is hallottam az arduinoról,
Valamilyen hardvered már van?
> sőt c++-ban sincs semmi korábbi tapasztalatom, úgyhogy 0-ról kezdem
Alapvető programozási logikát érdemes először megtanulni. Vezérlési szerkezetek, logikai műveletek. A hardver piszkos részleteit (regiszterek, címzési módok, megszakítások és hasonlók) az Arduino környezet úgyis elrejti.
> és amit eddig megtudtam az mind "google a barátod" szindróma :)
Az továbbra is sokat segít.
Nekem mára már a programozás a munkám. Amit tudok, azt java részt a Google-nak köszönhetem. :-)
Megpróbáltam megoldani az elém kerülő problémákat. Sokszor nem értettem, hogy mit miért javasolnak a fórumokban, de azért megpróbáltam. Sokszor elrontottam, ami teljesen természetes, és nagyon sokat tanultam belőle.
Ezt ajánlom:
http://www.tavir.hu/60nap
Magyar nyelven végig vezet az alapoktól.
Amúgy meg angol nyelven rengeteg anyag érhető el. A fórumokban pedig már kérdezni sem kell: Minden kérdést feltettek már, elég elolvasni a válaszokat. :-)