macilacilaci Creative Commons License 2016.04.04 0 0 2339

Sziasztok!

A másik, "sima szőlős" fórumban pont kérdezte valaki, hogy Nevikénnel lehet -e még kipattanás előtt othellót permetezni...
Nálam a korai csemegék dettó olyan állapotban lehetnek most, mint ahogy Sanci07 Fórumtársnál tegnap-tegnapelőtt az általa felrakott képekhez viszonyítva voltak...

Ha még ilyen barkás, nagyon-nagyon egérfüles, de még azért valamennyire szőrös állapotban lévő rügyeket megfújnám Nevikénnel, az árthat valamit? Vagy ilyenkor már késő ezzel a szerrel menni?

A szer leírásán talán az szerepel, hogy rügypattanásig lehet használni, nem tudom, hogy ez még bele fér -e ebbe az állapotba...

Illetve még annyit hadd kérdezzek meg, hogy szőlőben milyen gyomirtó szert használtok? Nincs esetleg valakinek valami jól bevált szere?
Igazából egyáltalán nem preferálom, sőt, kimondottan távol tartottam eddig magam a gyomirtózástól mindenféle zöldség-gyümölcs vonatkozásában, azonban nincs 3 hete, hogy kibontottam a téli kupacolást, s tök normálisan megcsináltam a tányérazást is, de úgy feljött megint a felénk csak "pörnyének" nevezett kiirthatatlan gyom, hogy az hihetetlen, s sajnos nem látok más megoldást annak visszaszorítására...

Helyi gazdaboltban Glialka Star nevű szert ajánlották, gyorsan végigfutva a leírásán azonban úgy gondolom, hogy vannak ennél "finomabb" szerek is, s nem vettem meg, mert attól tartok, ha nem is a szőlőre fújnám, hanem csak köré de akkor is ártana neki...

Köszönöm!!!