Banndyta1018 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 278

Igen Maci_P segítettél nem is keveset. - köszönöm szépen!

 

Kezdő, lelkesedésben cseppet sem szenvedő fiatal amatőr „borász" vagyok/lennék....:) - Ezért nézzétek el nekem az ilyen vörös-piros botladozást... Tudom, hogy nem kötekedésből írtad, a vörös is a nyelvemen volt mikor gépeltem, nem tudom miért lett belőle piros...?! - De így legalább ebből is tanulhattam valamit!

 

Kezdetben szüret után a környezeti hőmérsékletünk csak olyan 14 fok körül lehetett a pincében de november végétől egész télen át már csak 9...

Valószínűleg ez is lehetett a probléma!? 20 fokot szerintem mi sosem tudnánk a pincében létrehozni...:( - Kimondottan ott, fűtési lehetőségünk sincs! Ez mennyire fontos?

 

Azért emeltük a cukorfokot 23-24-re mert szeretjük az édesebb bort...:) Akkor még darált állapotban a kádban, állásában kellett volna a cukrot hozzáadni? Ezt is említette a bizonyos gazda, de szüleim emlékszem mindig folyékony állapotban préselés után szokták ezt csinálni, ezért én is így jártam el.