Banndyta1018 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 276

Korábban „Próbálkozomm" néven voltam, csak valamiért lecseréltem...:)

A történetem röviden annyi volt, hogy a piros szőlőt amiután október második felében leszüreteltük, ledaráltuk 10 napig hagytuk a kádban állni, hogy szépen kioldódjanak a színek és az ásványi anyagok. Nem tettük hozzá semmiféle vegyszert csak úgy „alle nature" magában, de minden nap alaposan átkevergettem, hogy a teteje se penészesedjen meg.

Aztán mikor a préseléssel is megvoltunk 50 literes üvegballonokba tettük forrásig valamint minimális cukrot olvasztottunk hozzá... 19-20-ról 23-24-fokosra állítottuk be a cukorszintet! Rá pár (talán 2 napra) jött a szomszéd VITATOTTAN RUTINOS GAZDA és tett minegyik ballonba egy kevés folyékony kénsavat... Mondván hogy ő már amíg állt a darálék is szokott rá szórni kénport, hogy ne romoljon a szőlő...

A bor ahogy írtam korábban február elején is édes és buborékos volt, javaslatotokra ekkor átfejtettem, ez után maradt félbe a ballon, mert úgy jött ki a mennyiség, na és ezen tapasztalom most, hogy az édesség teljesen elment, erősen savas, savanyú és talán egy ici-picit még mindig buborékos...:(