djuice Creative Commons License 2016.03.25 0 0 1928

A trivialitást ott értem, hogy szakavatott szem aki nap mint nap ilyenekkel foglalkozik, a rendszered kapcsán jobban átlátja mihez lehetne még fogni, mint mi így itt sötétben tapogatózva. S szerintem nem is csak az interfacet kéne visszavinned, hanem a gépeddel együtt, hogy lássák hogy akarod használni. Nem tudom hol vettétek a Steinberget, de ha pl. MidiTomék üzletéhez hasonló helyen, ahol értenek is hozzá és korrekt szakmai tanácsadást is nyújtanak, nem csak az eladott darabszámra mennek, esetleg jobban célba érhetsz ha fontos.

Windows optimalizáláshoz meg szerintem itt nem sok sanszod lesz ezen a fórumon (és egyátalán nem tudom hogy hol lenne ilyen leírva mondjuk tételesen). Mondom, hogy ez nekem nagyon urban legend dolognak tűnik, mert miről is van szó csak logikusan gondolkodva! A win beépített vackait úgy sem tudod mind kikerülni. Ha letiltogatsz dolgokat, amikről nem tudni mit csinálnak, még nagyobb gondot okozhatsz, mint anélkül! (Most nem a Messengerre, meg egyebekre gondolok! Induljunk ki abból hogy van egy szűz telepítésed, amit csak zenélgetésre használnál és elfelejted a játékokat, meg mást tucat segédalkalmazást, ami csak ront a rendszeren, még a vírusírtó is ha netet sem használsz! Na azzal úgy nem sok gondnak kéne lenni.) De, az os. része megannyi futó bizbasz is és mind-mind felelős a processzor időért, foglaltsági, időzítési kérdésért, ami az audio-midi latencyt eredményezi. Sajna maga az os. olyan, hogy a folyamatok a rendszermagon keresztül futnak, nincs közvetlen hozzáférésük a hardverekhez, ami biztonsági szempontból ugyan ideális, de a késésmentes jelhez meg nem ez kéne. Hogy jobban értsd, gyakorlatilag mikor kitalálták a DirectX gyorsítást még a játékoknál, az ugyan ezt a problémát próbálta korrigálni, a közvetlen hardver elérést. Ennek mintájára működne az ASIO driver is, de mivel ezek pontos működése előttünk nem ismert és szintén csak részleges megoldást jelentenek az oprendszer alapvető felépítettségéből fakadó korlátokra, azaz próbálják a hardvert közvetlen megszólítani, de a rendszert alap szinten azért azok sem tudják megkerülni, így fej-fej mellett küzdenek az időzítésért, amivel csak egy adott szintre szorítható le a latency, persze nem ilyen kiugróra, mint esetedben. Ha erre a problémára Redmondban tüzetesebben ráfeküdnének, esetleg újraírnák az os.-t e szempontból, amire hát ugye semmi esély és egyre inkább semmi, akkor nagyjából értelmét is vesztené a latency kérdés is. De mivel írtam hogy egyes helyeken látványosan és évek hosszú sora óta dolgoznak wintel gépeken akadás mentesen zenei stúdiókban is, tehát nem home szinten, ezért is nem látom értelmét ezen tornázni, ahogy Kolléga is megjegyezte, nem ezen fog múlni a gondod. Ilyen téren talán a hardverkompatibilitás sokkal fontosabb egy gépnél, mit mivel rakunk össze, de mivel írod hogy laptopod van és ha esetleg megbízhatóbb márka, mint pl. IBM ThinkPad, DELL stb. akkor ezt kipipálhatod. Viszont ha egy gyenge kis netbookkal próbálkozol, akkor nincs min csodálkozni ha gond van.

Előzmény: z.transform (1923)