Ezt a win optimalizációt zenei géphez már én is firtattam 1x-2x, de igazából nem tudni van-e tényleg valós tudomány e mögött, hisz mindenki csak beszél róla akinek nem megy a pc-je, a szakértők meg akik helyeselnek a problémára, még semmilyen konkrét dokumentummal nem álltak elő sehol erre, illetve csak sejtelmes körmondatok vannak, hogy "ez gépfüggő", "laptopok többnyire alkalmatlanok zenélésre" (pl. Atom procisban) stb. A vers vége persze mindig az, hogy zenére vegyünk Applet. Csakhogy ma már egy Apple is egy Inteles pc, ne adj "Hackintosh", alapvetően egy más és normálisabb időzítés kezelésű oprendszerrel, ami egetverően más latencyket produkál.
Viszont ha azt nézem, mégis rengetegen vannak akik komoly stúdiókban is wintel pc-t használnak, s adott esetben nem is bigyózva sokat az egésszel! Jogtiszta win alatt kikapcsolják a frissítést, vírusirtókat, jobb esetbe netre fel sem kötik a gépet, telepítik a szoftvereket és tolják a melót.
Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy a látván látott latency probléma itt is egy mítosz csupán, de esetleg érdemes volna azt az audio interfacet visszavinni a boltba, ahol garancián belül esetleg szakértői szemek láttán egy másik gépen kipróbálva is ilyen latencyt produkál-e, vagy esetleg egy olyan triviális baki van a dologban, amit egy rutin versenyző egyből kiszúrhat.
Mellesleg MidiTom, ebben a Cubase verzióban amit az UR22 mellé adnak grátisz, mi már futottunk 1-2 kört install ürügyén, s csak azt akarom vele mondani, hogy ha rendesen fel van telepítve a progi, az a Halion sampler amit a kollega is említ hogy benne van a packban, maximálisan alkalmas teszteléshez a benne lévő hangokkal. Ehhez felesleges újabb nagy csoda zongora plugint még beszerezni szerintem. Ha ezzel sem megy rendesen, feltehetőleg egy normálisabb zongora progi mégúgy se menne.
Laptopnál eleve a szűk keresztmetszet, ha nem ssd-s csak 5400-es ford. vinyóval szerelt (nem tudjuk itt mi van), mekkora a ram és ebből még mennyit vesz le a vga (ezt sem), tehát jó lenne a konfigról is valami még én azt mondom ötletként. Egyáltalán a laptop is új vagy régebbi, netalán egy icike-picike netbook, mert akkor nincs is miről tovább beszélni. Úgymond az A oldalt már hallgattuk, tegyük fel a B-t is. :)