Settee Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47543

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni, mivel nem jutottam semmire önerőből az alábbi hibákkal kapcsolatban.

Nemrég vettem egy 2003-as 406-ost, 2 literes HDI-s Peugeotot. Nagyon jónak tűnik az autó, de van egy-két apróság ami kellemetlen. Egyrészt a rádió kb. 1 óra használat után elveszíti az FM sávokat és onnantól kezdve nem is találja meg őket újra, olyan mintha folyamatosan olyan sávra lenne tekerve, ahol nincs adás, pedig beállítottam manuálisan is olyat ami biztos, hogy jó (másik rádió szól rendesen). Másik probléma, szintén a rádióval, hogy a sebességfüggő hangerő szabályozás nem működik. Nem tudom, hogy összefügg-e a két dolog.

Kicsit másabb jelenség, hogy amikor hidegen indítom az autót egy sípoló hang hallatszik, miután a motor elindult. Simán gyújtás ráadásánál még semmi. Hibaüzenetet nem ír ki és csak egy pittyenés van mindig. Ha melegen indítom, vagy még hidegen leállítom és újra elindítom, akkor semmi.

Egyszer csinált olyat, hogy az olajszintet minimum alattinak jelezte, pedig nem volt az. Akkor levettem az aksiról egy fél napra, utána az megjavult és akkori indításnál nem is pittyent.

Ha van valakinek ötlete, hogy ezek mitől vannak, illetve hogy összefüggenek-e, nagyon megköszönném a segítséget.

Üdv: Márk