"Kibicként azt hiszed ez annyira könnyű?"
Csak hogy tudd, az állattenyésztő (baromfitenyésztő) diplomám mellett nekem van egy TV-video műszerész papírom is és épp eleget dolgoztam mindkét területen, így tudom miről beszélek.
Többek között 12 V-os keltető elektronikát is terveztem és gyártottam jó néhányat 0,1 C fokos hiszterézissel és nem egy közülük 20-25 éve hibátlanul teszi a dolgát 30 db-os házi és 10 ezres ipari gépekben is. Igaz ezek még csak pár darab drótlábú alkatrészből és filléres, kommersz analóg IC-ből állnak, nem csili-vili, agyon bonyolított, mikroprocesszoros "trendi" cuccok és valóban kell hozzá egy 50x85 mm-es, előre kifúrt NYÁK. No de a keltetőgép nem drón vagy űrhajó, simán elbír pár dekával nehezebb vezérlőt és azt a pár drótlábat biztosan beforrasztom annyi idő alatt, mint Te a sok SMD-t...
Mondjuk én soha nem ebből akartam megélni, így nem is volt célom a "hű, de menő digitális kütyüvel" hülyíteni a népet és a szervizelését sem sajátítottam ki, hogy "csak nekem van hozzá alkatrészem, felszerelésem vagy vegyél 50-100 ezerért forrasztóállomást, prociégetőt". Ha vidékről felhívtak, hogy keltetés közben valami elromlott, telefonban megmondtam, hogy mit cseréljen ki és ment tovább a keltetés. A megbízható és zavartalan működés volt a lényeg...
Lehet én csináltam rosszul és ezért nem gazdagodtam meg???