zsebi41 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 3397

6 bögre víz

 

1 bögre kristálycukor 

 

5-6-dkg só

 

1 bögre 10 %-s ecet ha savanyúbban szereted még megtoldhatod 1/2 bögrével.

 

1 mokkáskanál nátrium benzoát

 

1  "        "        borkén por

 

1  "         " timsó

 

 

ezt kell összekeverni. A fűszereket én majd a savanyúhoz adom. A paprikához tormát és borsot + babérlevet + boróka bogyót. Ugyan ez a lé megy a bedobálóshoz is.

 

 

A maradékot hűvös sötét helyen tárolom, a paprikára pár nap múlva utána kell tölteni mert beszívja a levét.

 

Lehet evvel uborkát is eltenni de én azt nem evvel készítem.

 

Abból én csemege uborkát teszek el és kovászost, a csalamádé meg nálam saját levével készül.

 

 

Előzmény: TINTUS (3395)