Szerdán egy könyvbemutatón vettem részt, utána meg lehetett nézni az Űrhajózási kiállítást, nem is hagytam ki. Nálam szakértőbb ember kellene, aki méltassa, de mint laikus érdeklődő, szívesen nézegettem. Ezért láttam a Mir űrállomást, láttam a holdjáró autót, az Apolló parancsnoki kabinját, sok lenne mindet felsorolni. Ki volt állítva két űrruha (vagy legalábbis jó modellje), és mögéje állva lehetett fotózkodni. Ezt kihagytam, viszont felfigyeltem egy feliratra, miszerint érintsd meg a Holdat! Közelebb mentem, és kiderült, hogy egy átlátszó dobozban van a holdkőzet, ezen egy lyuk, és be lehetett dugni az ujjamat. Ezt viszont nem hagytam ki, mikor lesz még egyszer ilyen alkalmam?
A Mir űrállomásnál meglepett, hogy milyen kicsi. Eddig is nagyra becsültem az űrhajósokat, ezután még jobban azt fogom tenni.
Egyébként a kiállítás interaktív volt, sokan éltek is a lehetőséggel, de én a legtöbbet kihagytam. Egy-két kisfiú lelkesen vezette az űrsiklót, és saját maga produkálta hozzá a zajokat. Ezekből ítélve, legalább az egyik visszapattant a légkörről.
Nem ártott, hogy siettem, mert ez a kiállítás csak március 15-ig van nyitva.