tec1
2016.03.09
|
|
0 0
16
|
Szia,
Tokaj - Tiszalök kb. 25 km, Tiszalök - Tiszaörvény 95 km. Nekem a Tiszalök - Tiszadob - Tiszaújváros szakasz tetszik a legjobban. Tiszadadánál a kanyarban van egy egész jó étterem. Nagyobb hajóval nem egyszerű kikötni mert csónakok állnak egy egyszerű úszópontonnál. Tiszadobnál telefonhívásra nyitják a pontonhidat. Tiszaújvárosban az erőmű előtti félszigeten tavaly óta működik egy csónakkikötő, ott meg tudsz szerintem állni. Ezen felül mi még Tiszacsegén szoktunk megállni. Ott is van egy egész jó étterem. Régebben a valamikori kemping előtt állt egy úszóponton ahova ki lehetett kötni és elsétálni az étteremhez. Én 1013 őszén felfelé tettem meg a Tiszaörvény - Tiszalök utat. A barátom naszádját kellett felvontatni. Csodálatos érintetlen vidék. Éjszakára a semmi közepén álltunk meg egy fához kötve. Az üzemanyag tényleg probléma lehet akinek kicsi a tankja. Mi anno Tiszaörvényről 120 L + 40 L üzemanyaggal indultunk el. Felfelé a vontatás miatt el is fogyott a 120 liter a tankból. Tiszalökön nem tudtam üzemanyagot szerezni ezért egy barátomat kértem meg, hogy hozzon benzint a tiszadobi pontonhíd melletti komphoz. Itt egyébként a Tiszadob felüli oldalon talán még engednek sólyázni, de ősszel kis vízen nehéz a terep mert az utolsó pár méteren már nincs beton.
tec1 |
Előzmény: va-tibor (15)
|
|