Zdravsztvujte! ;)
Próbálok segíteni, de minden kérdésedre nem tudok választ adni, mert nálunk egy 5a 1.6 benzines 155 LE modell teljesít szolgálatot (lassan 1 éve). Annyi mindenesetre biztos, hogy ez a motor dinamikusan mozgatja az autót, messze jobban mint a 2007-es normál 5a C4-est a 110 LE-s anno. Ebben 6 sebességes kéziváltó van, így a C4P fogyasztása is valamivel jobb a C4-nél. A kocsival nincs érdemi probléma. Ha visszaolvasol a hozzászólásaimban láthatod, hogy leginkább a fedélzeti komputer programjának vannak béna megoldásai, amiket el kell viselni. Jobb volna, ha nem lennének, de azért egyik se olyan szintű, hogy ne lehetne együtt élni vele.
Az autóban van park assist rendszer. Ez tényleg tud parkolni. Na persze nem teljesen önállóan. A radarokkal tájékozódik, hanggal és képernyőkiírással jelez, tekeri a kormányt. A gázt azonban a sofőr nyomja és ő kapcsol előre-hátra menetbe is, amikor kéri az autó. Értelemszerűen olyankor használható, ha két autó közé kell beállni. Az autókat (és az aszfaltból jelentősebben kiemelkedő tárgyakat) figyeli nem a felfestett csíkokat! Eddig betalált mindenhova. Jó játék, de nem szoktam használni. A parkolás módja a következő. Megállsz a parkolóban a kiszemelt hely előtt. Megadod, hogy melyik irányban és milyen parkolást szeretnél (párhuzamos, merőleges), majd lassan elindulsz. Ha talál elég nagy helyet, akkor jelez. Onnantól pedig mondja, hogy mikor kapcsolj előre, hátra és tekeri a kormányt helyetted.
Üvegtető. Röviden: Klassz. Hosszabban: nagyon klassz. Félre téve a viccet a nyári rekkenőben (40-42 fok kint) gond nélkül utaztunk vele a tűző napon. A nap nem süt át a "rolón" csak minimálisan átszűrődik a fénye (annyira, hogy nincs sötét). A klímát használva kellemes hűvös van ilyenkor is. Az oldalablakok és tetőablak amúgy sötétített, hővédő üvegekkel bírnak. Az üvegtető tehát simán hozza ebből a szempontból mindazt, amit a fémtető, sőt szerintem jobb is. Ráadásul szerintem az üvegfelület kevésbé is kényes, mint egy fényezett fémtető. A roló elhúzásakor a hátsó ülésen ülőknek megvan a "kabrió fíling", csak épp menetszél nincs. Meg persze beveri a fejét az aki megpróbál felállni, hisz nem nyitható az üvegtető. ;) Az ilyen autókhoz elöl is jár a panoráma szélvédő, arra sincs panaszom. Ott a napellenzőt lehet elhúzni, hogy nagyobb kilátást kapjál. Lámpák alatt városban szuper.