Pjotr_Fjodorovics Creative Commons License 2016.03.06 0 0 592

Üdvözlet Mindenkinek!

Péter vagyok, új itt a fórumon (remélem, jó helyre regisztráltam). Új Grand C4 Picasso vásárlásán gondolkodom, de néhány kérdés felmerült, amikre egyelőre nem kaptam/találtam megnyugtató választ, hátha itt tud vki segíteni. Előre is elnézést, ha olyanokra kérdezek rá, amikről már volt szó.

- Alapvetően 1.6 Hdi motorban gondolkodom, de felmerült, hogy ekkora kasztnihoz ez elég -e, vagy inkább a 2-es, 150 LE-s motor a jobb. Ezzel kapcsolatban van vkinek tapasztalata?

- Nekem eddig is manuális váltóm volt, most is ebben gondolkodom, de azért kérdezem, hogy az EAT6 típusú váltó milyen? Ha jól tudom, ez nem a bólogatós fajta robotizált váltó, hanem rendes automata. Ez megbízható, jól "viselkedik"? (nem túl lomha, stb?)

- Van vkinek tapasztalata Park Assist rendszerrel? Ekkora kocsinál nekem már jól jönne (feleségemről nem is beszélve, aki enélkül nem is igen merné vezetni), de nem tudom, megbízható -e, illetve "megéri -e" az árát?

- Nagyon tetszik a panorámatető, de eddig senki nem tudta rendesen elmondani és márkakereskedésben sem tudták megmutatni, hogy pontosan milyen az árnyékoló. Egyik helyen azt mondták, teljesen olyan, mint a rendes tető, vagyis ha behuzza az ember, akkor semmi nem jön át rajta. A másik helyen viszont azt mondták, hogy csak áttetsző, vagyis azért átszűrődik rajta a fény behuzott állapotban is. Tudna vki segíteni abban, hogy akkor most milyen? Ha átsüt rajta a nap, akkor azért nem annyira kellene, mert nagy nyári melegben valószínűleg megőrülnének a gyerekek, ha az arcukba kapnák a napot.

Elnézést, ha kicsit hosszú voltam.

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel,

Péter