Szia!
Az Etil Peti-féle megoldás is remek!
Viszont ha Attiny-t tudsz programozni (égetni), akkor az Atmega8-at is megírhatod ugyan azon a programozón. Kijelző 1-1 db kell mindkét változathoz. Ha összeadod az Attiny-k árait, bőven meghaladja az Atmega8 árát. Nyomtatott áramkört is készít(t)e(t)ned kell akár az orosz, akár Etil megoldását is választod.
Az orosz vezérlő nyomtatott áramköre SMD alkatrészekhez lett tervezve, de át lehet alakítani furatszerelt alkatrészesre is.
Az orosz vezérlő esetén problémás lehet az SHT21 érzékelőt a helyére forrasztani. Ide már nem felel meg az amatőrök által kedvelt pillanatpáka! A korábban feltett fotómon is láthatod, gyufafej nagyságú az érzékelő, és ezen 6 kivezetés található!
Viszont nagyságrenddel pontosabb minden eddigi, - általam ismert- érzékelővel összevetve.
A pici alkatrészek forrasztásának a problémája is megoldható. Ha a kínaiaktól rendelsz ILYEN , panelre szerelt érzékelőt, ez már tartalmazza a kétirányú, 3,3V és 5V közötti szintillesztőt is. Ezen az érzékelő valószínűleg már nem olyan pontos, mint a svájci SHT21, de szerintem még bőven megfelel a keltetőbe.
Más: Egy 1000 darabos keltetőnél a vezérlőre bízott tojások ára,- még étkezési céléra szánt tojások árával számolva is - 40-50 eFt körül mozog!
Általánosságban írom: Szerintem nem kellene a vezérlés költségén mindenáron spórolni!
Tudomásul kell venni, ha csak egy turnus is befuccsol, a spórolással, egy laza mozdulattal a megspórolt összeg sokszorosát dobhatjuk ki az ablakon! Érdemes a védelemre is figyelmet fordítani.Szórni sem kell fölöslegesen a pénzt, de ilyen szemszögből is meg kell vizsgálni ezt a kérdést.
Az orosz verzió csak látszólag drágább. Mire külön-külön elkészíted a szükséges fokozatokat :hőmérő + szabályozó, páramérő + szabályozó, forgatásvezérlő, riasztó, és még sorolhatnám, úgy sem jössz ki olcsóbban!
Most, hogy már angol nyelvű a kijelzés, azt a pár kifejezést megtanulva könnyű lett a kezelése is.
Nem akarok senkit rá-, vagy lebeszélni semmiről, csak érdemes ezekre is figyelni!
Hangsúlyozom: Ezt a részt általánosságban írtam!