Szia!
Az első kérdésedre: Mindkét eset elképzelhető, ezért nem butaság ez a funkció!
Az orosz vezérlőben a menüben beállítható milyen hőfok felett indítsa a vészszellőztetést. Nem tudom honnan jött ez a 0,3 Co.
Most alaposabban teszteltem a riasztást és a vészszellőztetést. A riasztás kimeneten akár alacsony, akár magas a hőmérséklet vagy pára, egyaránt riaszt,amikor is a riasztás kimenetén egy pulzáló feszültség jelenik meg. Ezzel lehet pl. 12 voltos izzót villogtatni, vagy valamilyen 12 voltos hangkeltő eszközt, pl piezo-szirénát működtetni.
A vészszellőztetés csak magasabb hőmérséklet esetén aktivizálódik. Korábban úgy gondoltam, a magasabb páraértékre is reagál. Most kiderült, tévedtem!
Én sem használtam még ki eddig ezt a funkciót. Viszont voltak korábban érdekes ötletek a vészszellőztető ventilátor nyílásának nyitására, zárására. Nekem leginkább a CD adagoló tálcák mechanikájának a felhasználására tett javaslat tetszett a legjobban.
A kompresszor motorjában találhatsz még egy érdekes műszaki megoldást. Az olajozásra gondolok.
Ha megnézet a motor tengelyét, egy "huzagolt" furat fut végig tengely közepén. Ebben a motor forgásakor felkúszik az olaj felülre, és ott szétszóródik a mechanikára. Nekem nagyon furmányosnak tűnt ez a megoldás!
Gyerekkoromban mi is majdnem szétszedtük a macskát, megnézni mi dorombol benne! :D