Bakter1234 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 21764

Szia!

Ezen az orosz verzión, és gyári gépek leírásában is találkoztam már ezzel a vész szellőztető ventilátorral.

Annyit sikerült ki google-zni, hogy ha a hőmérséklet 0.3 fokkal meghaladja a beállított hőmérsékletet akkor ez bekapcsol és visszahűti a gép belsejét.

Két dolog nem világos:

1. ez azért kell mert a tojások olyan sok hőt fejleszthetnek a keltetés vége felé, hogy már önmaguk is túlfűtik a gépet, vagy ez szimplán elektromos hiba esetén (pl nem kapcsol ki valamiért a fűtés) van rá szükség?

2. Próbáltam a gyakorlati megvalósításról képeket keresni , de nem nagyon  találtam. Gondolom ez a gép oldalán egy ventilátor ami ki (vagy be?) fújja a levegőt. Gondolom kell lennie valami zsalugáteres takarónak a ventilátornál, hogy amikor nem megy ne szellőzzön a doboz ezen a nagy lyukon.

Sikerült szereznem egy régi kicsi LEHEL fagyasztót, ebből fogom megcsinálni a gépet. Csak még az elején szeretném eldönteni, hogy szükség van-e erre a vészszellőztetőre.

Innentől kicsit OFF:

Tegnap este kibeleztem a kis hűtőt. Ilyenkor mindig rájövök, milyen jó dolog is ez a "szedjük szét" :)

Már gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy mi van a kompresszorban?

(azt tudtam, hogy dugattyús, csak a gyakorlati kialakításról nem volt semmi elképzelésem)

Na előkaptam a flexet, és szétvágtam. (egy 125-ös korong elfogyott mire körbeértem)

Ami nagyon érdekes az, hogy a motor csak az egyik felén van megcsapágyazva, kvázi függőlegesen lógva forog a forgórész úgy, hogy az alja nincs megvezetve.

Előzmény: Chik Fan (21532)