Törölt nick Creative Commons License 2016.03.01 0 1 3712

Igen ettem, mérleg már nagyon régen van, az én nagyszüleinek is és az ő nagyszüleinek is volt, amin mértek is.

A pék - cukrász bohóckodásról annyit, hogyha gondolkodnál akkor most fel sem vetetted volna ezt a témát.

A sütőiparban, de egy kis pékségbe is a tésztakészítés közbeni mechanikai megmunkálást dagasztásnak nevezik, ez mindegy, hogy mivel végzed, kézzel, konyhagéppel, kenyérsütő géppel.

A cukrászatban sokkal több esetben nem dagasztanak, hanem a tojásfehérje habbá verésével  lazítják a tésztát.

De vannak olyan tészta típusok is melyeket valóban kevernek, de azoknak is sokkal nagyobb arányban van zsiradék, cukor, tojás tartalma mint a pékség legösszetettebb tésztaféleségének.

Pl. mondj nekem 5 magyarországi nagyüzemet ahol rendes kovászt használnak. Csak ötöt...

Magyarország összes nagyüzeme úgy van berendezve, hogy kovászos technológiával sütnek.

Inkább jellemző a kisebb pékségekre, hogy nem kovászolnak, vagy azokra a pékségekre melyek úgynevezett 1 napos terméket gyártanak.

Nos, ezen nevettem a legjobbat. A kenyérnél egyszerűbb étel nincs, még a leghülyébb parasztlány is megtanulta sütni.

Így van kenyeret sütni ugyan olyan egyszerű mint padlót burkolni, vagy TV-t szerelni, csak meg kell tanulni, ennyi.

Az okoska törpöt te játszod, mert nem tudod elfogadni azt, hogy született erre a világra olyan ember, nem is egy akinek ebben a témában több tapasztalata van mint neked, én úgy szereztem meg ezt a tapasztalatot és ismeretet, hogy elfogadtam mások véleményét, nem ugattam le, hogy ne játszd meg itt magad.

Ezzel a hozzá állással téged soha de soha nem tud senki meggyőzni, mert képtelen vagy elfogadni más jó tanácsát.

Te vagy az-az ember akivel mindenki szembe megy az autópályán, ebben a topic-ban még szép szavad senkihez sem volt.

Na ezen gondolkodj el egy kicsit addig sem rontod a topic színvonalát.

Én beismerem, hogy az addig ide írt hozzászólásom nagy része tárgyilagos, mert nem könyvet szeretnék írni és vevőket csalogatni a saját üzletembe, hanem érthető könnyen átfutható, olvasható ötleteket szerettem volna írni.

Ha van még valami amivel - nem csak egem - fel tudsz idegesíteni, ne fogd vissza magad, inkább engem idegesíts mint otthon a családod!

Előzmény: Garfield007 (3680)