cenus Creative Commons License 2016.02.28 0 0 11971

500 g cukrot tud tárolni a szervezet az izmokba és a májba. Gondolom egyénileg változó. Ha edzel, első lépésben ezt a cukrot használod el. Edzés után közvetlen (ha elég intenzív volt) ezek a raktárak leürültek, az izom ilyenkor a leginkább hajlamos újra tölteni. Ezért kell gyorsnak lennie annak a ch-ak. Tehát ez a szőlőcukor elvileg az izomba kerül nem a zsírba, minden gramm izomba épített ch, plusz 4g vizet köt meg. Vagyis, ennyivel is nagyobb lesz az izmod, ráadásul a következő edzést nem lemerült raktárral kell csinálnod, vagyis intenzívebben tudod végezni, kisebb az esélye a sérülésnek, stb. 

Ha kalória deficitben vagy, akkor a szervezet a fehérjét energia forrásnak használja és nem épít belőle izmot! Tehát, ha az edzés utáni turmix nem tartalmazza a szükséges gyors ch-t, ami kell a szervezetnek, akkor a tejsavót fogja energia forrásnak használni. Bármi, ami fehérje, drágább forintba mint a ch. Tehát a szőlőcukrot a turmixban a szervezeted a lemerült energia raktárak feltöltésére használja és nem a fehérjét! Az mehet az izom szövet regenerálására. 

Ki kell javítanom, amit lejjebb mondtam, visszaolvastam a beszélgetést és rosszul emlékeztem: Az edzés utáni 2g/tskg ch normál esetre vonatkozik. Diéta esetén 1 g a javasolt. Viszont ez nyugodtan mehet akkár este is, ha akkor voltidőnk edzeni

A szervezetnek szüksége van szénhidrátra de nem mindegy mikor, mennyi és milyen. Ha nem kapja meg ami kell, az megbosszulja magát. 

Előzmény: kivetkivi (11970)