BVNG25 Creative Commons License 2016.02.27 0 0 500

Hahner egy igen idegesítő, és a szakmai pozíciójából sunyin hazudozó valaki.

Bementem a minap egy nagy budapesti könyvesboltba. Két műve is foglalkozik Kennedyvel. egyrészt van egy , az USA elnökeiről szóló lexikonszerű könyve, minden elnökről egy 4-5 oldalas összefoglaló (persze a jelentéktelenebbekről kevesebb, a jelentősekről hosszabb). Abban teljesen egyértelműen Oswaldot jelenti ki, mint magányos merénylőt, a Warren-bizottság nyalná az összes ujját tőle. Semmiféle érdemleges ellenvetést és bizonyítékot meg sem említ.

Mintha ez lenne a biztos, szakmai történelmi ismeret.

A másik műbe már kifejezetten a Kennedy-merényletről szól, ez:

http://bookline.hu/product/home.action?_v=Hahner_Peter_A_nem_letezo_rejtely_Tizenot_kerdes_es_valasz_a_Kennedy_gyilkossagrol&id=125389&type=22#

"A Kennedy-gyilkosságról – most a gyilkosság 50-ik évfordulója kapcsán is – új és újabb feltevések, elképzelések kapnak szárnyra és kapnak nagy sajtó nyilvánosságot. Az igazság pedig bizonyított, és létező. Hahner Péter könyve ezt próbálja az olvasó elé tárni. A merényletet történelmi környezetbe, a történész szemével magyarázva, szigorúan a bizonyított tényeknél maradva mutatja be."

És persze -állítólag - megmagyarázza benne, hogy miért tévedés és hülyeség minden olyan ismeret és érv, ami nem "Oswald magányos merénylőt" támasztja alá. Kicsit belelapoztam -megvenni azért nem akartam-, és olyan nyílt hazugzásokat találtam rögtön, miszerint "a TSDB emeletén talált fegyver bizonyítottan a gyilkos fegyver és megtalálták rajta Oswald ujjlenyomatait" stb-stb.

Megdöbbentő.

Miért ír ilyen könyveket egy magyarországi egyetem tanszékvezetője???

Előzmény: Dancsecs (478)