Ezt az RD szériára értettem, szemben a Kurz. sp4-el, ami előbbi egy professzionális stage piano kategória.
A Rolandoknak amúgy valóban jó billentyűzetük van. Az alsó kategória náluk nem igazán volt jellemző sokáig, tehát ami a Yamaha oldalán akár fél milliós árszintig a GHS mechanika, a Rolandnál az Ivory-feel G volt legutóbb.
Az FP30 viszont most egy teljesen új hangszer és új szegmens is a kínálatukban, amiben egy új fejlesztésű PHA4 Standard nevű billentyűzet van. Ezt én még nem próbáltam, de állítólag eléggé fejlett, jól sikerült mechanika. Inkább a rejtett mini hangszórós megszólalástól tartok az FP30-ban hogy a gyenge pontja lesz, viszont már ebben is a Roland legmodernebb Super Natural zongora hangkeltés található, úgyhogy legjobb tippem szerint is csak tüzetes, személyes kipróbálását javaslom a hangszereknek részetekre, mi az ami a gyerkőcöknek is jobban tetszene.
Természetesen nem kizárt hogy a szempontjaitoknak inkább az FP30 lesz a megfelelőbb! Próbáljátok ki ha majd tartani fogják a boltok, ezek még nagyon új modellek.