Garfield007 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 3672

Amit nem dagasztanak, az már nem pékség, hanem cukrászat, de kenyér biztos nem. :-)

 

Ti is min. 50 éves kovászt használtok és végig imádkozzátok a folyamatokat, hogy az ősöknek tetsszen és jó legyen a kenyér?

 

Engem még egyetlen dolog tud a sírba tenni a "bögrés" receptek, ha én is úgy dagasztottam volna a pékségben, hogy mondjuk az arányokat figyelembe véve nem bögrét hanem vödröt használtam volna

 

 

Ezzel mi is a gond? Ha bögrének hívják a mértékegységet akkor rossz, ha kg akkor jó?

 

Elég pár deka margarint elmérni ahhoz, hogy a büntetés milliós nagyságrendű legyen, elég a kovásznak egyetlen órával kevesebbet érnie ahhoz, hogy rátegyék a lakatot a pékség ajtóra, elég a diabetikus kenyeret a normál házi kenyér után dagasztani, ahhoz hogy börtön legyen a vége!

 

Ezt meg tényleg ne keverjük ide, teljesen más előírások vonatkoznak az élelmiszeriparra és a háztájira. Nem véletlenül.

 

 

Előzmény: Törölt nick (3667)