Amit nem dagasztanak, az már nem pékség, hanem cukrászat, de kenyér biztos nem. :-)
Ti is min. 50 éves kovászt használtok és végig imádkozzátok a folyamatokat, hogy az ősöknek tetsszen és jó legyen a kenyér?
Engem még egyetlen dolog tud a sírba tenni a "bögrés" receptek, ha én is úgy dagasztottam volna a pékségben, hogy mondjuk az arányokat figyelembe véve nem bögrét hanem vödröt használtam volna
Ezzel mi is a gond? Ha bögrének hívják a mértékegységet akkor rossz, ha kg akkor jó?
Elég pár deka margarint elmérni ahhoz, hogy a büntetés milliós nagyságrendű legyen, elég a kovásznak egyetlen órával kevesebbet érnie ahhoz, hogy rátegyék a lakatot a pékség ajtóra, elég a diabetikus kenyeret a normál házi kenyér után dagasztani, ahhoz hogy börtön legyen a vége!
Ezt meg tényleg ne keverjük ide, teljesen más előírások vonatkoznak az élelmiszeriparra és a háztájira. Nem véletlenül.