Törölt nick Creative Commons License 2016.02.21 0 0 3667

Én pék vagyok (voltam több mint 10 évig), a tészta képzés az egyenlő a dagasztással, mindegy milyen tészta típusról van szó.

Amit nem dagasztanak, az már nem pékség, hanem cukrászat, de kenyér biztos nem. :-)

Én vagy kézzel dagasztok, vagy konyha gépben, vagy dagasztógépben (régebben) ( 200 kg-ot)

2-3 perc lassú, majd 6-8 perc gyors.

Ha szabadnapos leszek írok egy pár sort, hogy milyen folyamatot minek neveznek, mert már tele van a net is félrevezető megfogalmazással, sőt múltkor szárított élesztőn olvastam, hogy dagasztás nélküli kenyérhez!!!

Az teljese jó lehet, bele egy kondérba a lisztet, vizet, sót, élesztőt, egy kis cukrot, oszt úgy ahogy van mehet s ütőbe :-)

Sokat írtam már ide, ha a felhasználói nevemre rákeresel, akkor vissza tudsz olvasni.

Szakmámnál fogva van egy pár dolog ami bosszant, de örömmel olvasom, hogy előbb utóbb kivétel nélkül rájön mindenki a legjobb "igazi kenyér" receptre. Engem még egyetlen dolog tud a sírba tenni a "bögrés" receptek, ha én is úgy dagasztottam volna a pékségben, hogy mondjuk az arányokat figyelembe véve nem bögrét hanem vödröt használtam volna, akkor most nem írnék ide, mert kb. most szabadulnék. Elég pár deka margarint elmérni ahhoz, hogy a büntetés milliós nagyságrendű legyen, elég a kovásznak egyetlen órával kevesebbet érnie ahhoz, hogy rátegyék a lakatot a pékség ajtóra, elég a diabetikus kenyeret a normál házi kenyér után dagasztani, ahhoz hogy börtön legyen a vége!

Előzmény: ZsuR (3659)