.ETNA. Creative Commons License 2016.02.21 0 0 3660

Ó, köszi, ez már - a videóban látott, komoly csukló-munkához képest - sokkal jobban hangzik :-)Le is mentem a gépre a receptet, majd kipróbálom egyszer. Ez a kis laza keverés még belefér :-)

 

Öntöttvas lábasom (bár talán nem ilyen magasfalú) nekem is van ... erről jut eszembe, azt hittem lehidalok a minap, amikor egy boltban láttam, hogy mennyibe is került manapság ... a Tiedhez hasonló kb. 10-15ezer között mozog :-)

 

Egyébként, van forgó keverőtálas robotgépem, amihez dagasztókarok is vannak, de ezek aligha bírnának el a kenyértésztával (túl sűrű), csak lazább tészták dagasztásához, illetve a habverős résszel, a bekevert módival készülő sütikhez, na és persze habverésre stb. használom.

 

Az igazi kenyérdagasztás, a régi öregek (és a régi mondás) szerint olyan, hogy mire a kenyér elkészül "izzad a padlás" (gyöngyözik az izzadtság a homlokon), eleve akkor van készen a kenyér, ha a kenyérsütést végző háziasszony jól elfárad, leizzad a kenyértészta "gyömöszölésében", na EZ az, amit az én csuklóm nem bír ! Eszem ágában sincs kísérletezni. Persze, régen nem egy kilós kenyeret dagasztottak be, de a csuklóm (ízület) szempontjából pont tök mindegy, hogy egy kilónyi egy keverőtálban, vagy 2-3 kilónyi egy "teknőben" (amiben régen dagasztottak a nagyik).

 

Sosem láttam még "élőben" kenyérdagasztást, de videókat láttam már a youtube-on, hááát, szerintem ez nem semmi meló! S ez - a komoly erőkifejtés - tisztán látszik az anfanger által beszúrt videóban is!

 

Még egyszer, köszi!! :-)

 

 

Előzmény: ZsuR (3656)