djuice Creative Commons License 2016.02.21 0 0 1894

Idéznék a linkelt fórum 1. oldaláról:

"huhuu válasza MadHead hozzászólására (») Ápr 29, 2007 /  

Ez nagyon komoly lett! Gratulálok!
Mihez fogod használni???

(#) MadHead hozzászólása Ápr 30, 2007 /  

Köszi, elsősorban Ableton Live-hoz. Ha feljátszok dallamot, vagy dobot, akkor ugye igencsak foglalt az ember keze, így a felvétel, a felülírás, és a felvett "részletek" között láball is tudok mozogni.
Igazából elszörnyedtem a gyári megoldások árain, és az ElektroKontha-ban igen olcsón tudtam lábkapcsolókat venni."

Na ezért nem fog menni az Alesisal. Tökre másra készítették!

"(#) kaszarobert hozzászólása Ápr 30, 2007 /  

A chipcad.hu-n ezt az ícét találtam. Ez az? PIC16F690-I/P PDIP............ 370 Ft
Egyébként lehet-e konfigurálni, hogy hanyas kontrollereket vezérli a 6 db gomb? Vagy be van égetve a chipbe? (én leginkább midi note on/off üzeneteket küldenék vele, mivel hogy az orgonámhoz basszuspedálsort építenék: 12db kapcsoló/12db hang Megtehetem, vagy ehhez egy másik csipp, esetleg lényegesen bonyolultab alkatrészek kellenek? )

(#) MadHead hozzászólása Ápr 30, 2007 /  

Igen, az a mikrovezérlő lesz az.
Be van égetve a kiosztás, de nem csak a beégetendő HEX fájlt találod meg a linkeken, hanem a forráskódot is. Tetszőlegesen átírhatod.
Basszuspedálnak nem tudom mennyire lennének jók ezek a kapcsolók. Eléggé "kattannak". Nem puhák.
Jelen felállásban a lenyomott gomb egy NoteOn-Off párt küld lenyomásra. Felengedésre néma marad.
12 gombra bővíthető, ha jól számolom van annyi szabad portláb még a PIC-en. De pl. a PORTC lábra már külső felhúzóellenállások is kellenek. Persze a programot is át kell írni több gomb kezelésére.
A lenyomás/felengedés=note on/off pedig egyszerűen beírható. Van a főciklusban néhány IF-fel kezdődő sor. Jelen formájában azt vizsgálja, hogy 1-ről 0-ra váltott -e, a gomb állapota. Annyit kellene még utána írni, hogy vizsgálja meg, hogy 0-ról 1-re váltott -e.
Meg persze ketté kell szedni a MIDI_Out nevű eljárást.
(a továbbfejlesztés viszont már a vállalkozó kedvű utánépítők feladata lesz, célom csupán annyi volt, hogy megkíméljek pár embert a több tízezer forint értékű lábkapcsolók megvételétől, és bemutatni egy egyzerű gyakorlati példán, hogy fillérekből egy nap alatt lehet készíteni hasonlót; egyetlen negatívum, hogy a Note kiosztás be van égetve, és nem lehet a forráskód átírása nélkül módosítani)"

Szóval szerintem vedd fel MadHeaddel a kapcsolatot aki csinálta az egészet, bizti fog segíteni. Úgy tudom a Hitspace hangszerboltban dolgozik(zott?) Pesten.

Előzmény: stevegum (1892)