Vad alany, vagy nemesített speckó alanyt sikerült venned? Ha rendes speckó alany, azt hol vetted?
Nekem sokan adtak sok tanácsot, de a legjobb, ha az ember a saját kárán tanul.
Amit megfigyeltem, hogy a nem pontos metszlap nem befolyásolja, hogy kalluszosodik-e. Persze fontos, mivel így lehet tartós, stabil oltványt készíteni. De nekem ahol nem érintkezett a felület, ott is kalluszosodott szépen.
Az ezerjóból pár darab sikerült, viszont az olasz rizlingből egy sem. Hiába volt pontosabb a párosítás, hiába oltottam később. Pedig ott először csak 25 fokon volt tartva, közel 1 hét után kapta meg a 30 fokot.
Na meg ebben is van aki 25 fokot mond, most Te 30 fokot mondasz az oltványnak megfelelő hőnek. Szóval eltérőek a vélemények, így csak az marad, hogy kísérletezek továbbra is, de mostmár feljegyzem, hogy mit, mikor hogyan csináltam aztán csak fog menni :)