Acca81 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 5566

Szia! Nekem van tapasztalatom a Nikon 55-300 -al és a Tamival is. A Tamronról rosszat még nem nagyon hallottam. Láttam teszteket ahol a Nikon 70-300 -at simán leverte gyorsaságban és élességben, olvastam összehasonlító teszteket, engem ezek nagyon meggyőztek. De ez semmi. Kézbe kell venni és kipróbálni. Én megtettem és azt mondom ég és föld a különbség mind összeszerelésben, mind képminőség szempontjából a Tamron 70-300 VC és a Nikon 55-300 között. Végig éles a kép az egész gyu.táv tartományban, én úgy vettem észre, hogy a képstabi is hatékonyabb, pontosabb az autofókusz és mintha a hátteret is jobban mosná. Ha nincs keret a 300 mm feletti Nikon bajonettes obira, szerintem a kitobi cserével többre mész egyenlőre, mint adaptereket cserélni. Ha csak nem vagy elkötelezett a régi lencsék iránt. Van M42 -es obim és lencsés adapterem. Most egy dobozban pihen, mert soha nem használom. Előszőr jó pofa volt, és rájöttem, ez nekem nyüg. Ha később lesz pénzed, akkor meg bővíted gyu.távban felfelé a teleobidat, pl. Tamron, vagy Sigma 150-600 stb... Ez az én véleményem, de úgy teljes a kép, ha azért tisztázzuk a Tamron 70-300 vc nem kitobi kategória. 

Előzmény: jmiki8 (5563)