Igen, van 4 nagyobb Arizona köztük, ezeket még a Folly arborétumból vettem, azóta már szaporítottam saját magról és Mediterránum-Tibortól jött magokról is, ez utóbbiak acélkék színűek lettek, a többi inkább zöldes-szürke lombszínű. Nálunk nagyon szeles a hely, és nagyon száraz is....ezek a fajok igazi kincsek, mert rendkívül erősek, mégis hajlékony az ágrendszerük....
Nálunk nem szokott komolyabb fagysérülés lenni az európai ciprusok közt. Kisebb ágelfagyások voltak (2011-12-es télen -17C), de kinőtték gyorsan.
Szaporítottam anno egy idős, érdi kertészbácsi háza melletti ciprussorról is. Azok már kaptak mindent a "tűz-víz-repülő" megvolt nekik..... A bácsi a 60'-as években kapta a magokat és a kerítése szélére ültette ki a csemetéket. Mára már meglett, szép idős példányok. A legdurvább 1985-ös telet (kb. -25C Érden) is túlélték!!!!
Aki esetleg megtudja nézni egyszer, Érden a Riminyáki útról nyíilik a Bulcsú utca és az Emil utcával keresztezett sarkon van ez a ciprussor. (ill. remélem még megvan, mert pár éve nem jártam arra)
A közelben van a Festal étterem is...
Érdemes róluk magokat/tobozokat gyűjteni, mert ezek a növények már bizonyították, hogy mekkora túlélők...:)