Hasonló a helyzet itt is. Első ültetésből egy maradt élve, magam végeztem ki a többit. Megfőttek gyakorlatilag a radiátoron. Feb. 1-én ültettem a következő adagot. A saját magam által megszedett reaperek mára mind kikeltek. Lehet, már tegnap is, de a szekrény tetejére nem nézek fel mindennap. Ma gyorsan ablakba tettem őket egyenlőre, de majd kapnak világítást. 4000 Kelvines kompakt fénycső ami eddig is bevált, a LED-es lila xar nem ér semmit. A rendelt magok közül a Dorest Naga is kezd kelni, a többiek még valamiért húzódoznak. Nem nagyon értem, de még várok, még csak 19 napja ültettem el őket. Azért fura. Megbízható helyről rendeltük, máskor is innen szoktunk. A föld lehet a hibás, vagy nem kaptak elég meleget, nem tudom. Kivárok. Egy kis fahéjport kevertem a virágföldbe amibe ültettem a magokat. Palántadőlés ellen majd egy kis kalciumtabletta jó lesz remélem. Az van itthon a kutyáknak. Jut a csilikre is. :)
Csak pár fajta, hogy szinesebb legyen a paletta. Nincs sok helyem a kertben sem.
Mellesleg az eddigi tapasztalatom az, hogy fölösleges túl korán kezdeni. A nyár sokkal többet nyom a latba, mint az, hogy mikor vetettem el a magokat. Tavaly talán már március is volt, amikor földbe kerültek, vagy február vége felé, nem emlékszem pontosan. Mégis már júliusban szüret volt, mert a tavalyi forróságban nőttek mint a gomba! Hiába kínlódok én idebent velük akár már novembertől, ha hűvösebb a nyár, mint amit ők szeretnek, nem nagyon van mit szedni.