A műanyaggal jobban jársz mint a rozsdamentessel mivel két műanyagot kapsz egy rozsdamentes árán.
Igaza van Macinak abban, hogy kis mennyiségnél nem biztos, hogy a fahordó a legjobb mivel figyelni kell, hogy tele legyen ha üres akkor meg arra nehogy összeszáradjon ha nem elég párás a pince. Másrészt ahogy írta minél kisebb egy hordó annál előbb öregszik meg benne a bor.
Másrészt a tartályba vörös után akár fehérbort is tehetsz, csak előtte lúggal kimosod belőle a borkövet.
Attól, hogy a tartályban nem lesz mikrooxidáció nem kell aggódni, két nyílt fejtésnél elnyel a bor annyi oxigént amennyi elég neki.
Azért lenne jó most megindítani az erjedést, hogy ne tavasszal mikor már innád a bort akkor lehessen érezni az erjedés csípős ízét.
Nyugodtan viheted kocsiban semmi baja nem lesz, csak az aljáról fejtsed le meg ha bevitted melegre egy kotyogót tegyél a ballon szájába.
Az, hogy a fehéred miért kezdett el mozogni nehéz dolog így megmondani. Én arra tippelek, hogy pár gramm cukor maradt benne és alacsony a kénszintje.
Deríteni azért szoktuk a bort, hogy tisztább és stabilabb legyen. De a derítés elhagyható.