Nekem van rozsdamentes paraffinos (az úszófedél köré paraffint kell tölteni) és tömlőzárású műanyag tartályom. Mindkettő jó megoldás a folyamatos fogyasztás közbeni oxigénmentes tároláshoz.
Ha a vörös rajta állt a héján, talán be is indult az erjedés, 2 hét alatt, ha jó a környezet hőmérséklete, erre minden esély megvolt.
1hl vörösborhoz nagyjából 1 dl 5%-os törzsoldat kell egy induló kénezéshez. És igen, ezt nem kellett volna.
Amikor héján ázik, csömöszölöd, a levet már lehet kóstolni, és figyelni az átalakulást, a cukor fogyását. Ha le is veszed a héjáról még a teljes kiforrás előtt, és átrakod tartályba/üvegbe, akkor sem kell kénezni, hanem figyelni, kóstolni. Ha még forr, kotyogó kerüljön rá az üvegre.
A mostani állapotban is le lehet fejteni az üledékről, de maradjon benne valamennyi belőle, mert az élesztőknek kell belőle tápanyag.
És akkor relative tisztábban tudod szállítani, 15-20°C körüli helyre vidd.