Kedves Maci!
Amúgy is fontolgatom a rozsdamentes úszófedeles bortartály beszerzését:
http://www.tartalywebaruhaz.hu/20270-rozsdamentes-uszofedeles-bortartaly
Lehet, hogy ez lenne a legjobb megoldás a bor tárolására. Mert akármennyi bor van a tartályban a tető mindig követi a csökkenő szintet és légmentesen le is zárja azt...:)
Mi erről a véleményetek? Van esetleg ezzel kapcsolatban saját tapasztalatotok?
A vörös szőlőt ledarálva 2 hétig mi is hagytuk állni, hogy rendesen kioldódjanak az összetevői, de ahogy belekerült a 2 db 50 iteres ballonba (rá 2-3 napra) kapott egy nagyon kevés folyékony ként!
Hallottam már azt is, hogy ezt nagyon nem kellett volna akkor!!!??? - A kén nem gátolja/elfolytja a forrási folyamatokat?
Tigris ha a meleg helyre való átszállítással próbálkozom, attól tartok az eddig lezajlott sok-sok hónapos tisztulási folyamatot veszélyeztetem. Vagy nem ? (utánfutóval tudnám csak szállítani, ami rendesen összerázza)
Esetleg fejtsem le most és utána vigyem melegre? (a tiszta bor - söprő nélküli - nem zavarosodik talán meg)
Ha elkerülhető, az ilyen fajélesztős kemikáliákat szeretném mellőzni, inkább a meleg...:)
Köszönöm segítségeteket!