Köszönöm szépen tanácsod, utána fogok járni ennek kén(y)es dolognak...:)
Megpróbálkozom a szétmeréssel, végülis 5-6 műanyag kannáról beszélünk csak, hátha az is segít...
- A bornak nem árt ha ilyenben tárolom?
Viszont a vörösnél megkóstolva nagyon finom zamatos, ERŐS és túlságosan is ÉDES, tökéletesen letisztult a bor, egyetlen „szépséghibával" hogy buborékos még mindig...:(
Ezzel kapcsolatban is felmerült még egy fontos kérdés!
Amikor ősszel (október végén) megtörtént a szüretelés/préselés egy öreg (rutinos?) gazda javaslatára szinte egyből lekéneztünk...(folyékony kénoldattal)
Nem lehet, hogy ezt nem kellett volna akkor? Mi a szokás ezzel kapcsolatban? Nem csak az első letisztulást/teljes kiforrást követően kell fejteni, kénezni a bort?